Scroll Top

Tur la mormantul regelui – Curtea de Arges mormintele regale

Private Trip To Curtea de Arges
Excursie privata in curtea de arges

Daca te afli intr-o excursie in Romania si vrei sa te minunezi de o constructie arhitecturala unica, atunci trebuie sa incluzi pe lista obiectivelor turistice si orasul, dar si manastirea Curtea de Arges.

Cea mai valoroasa constructie de arta si arhitectura bisericeasca, manastirea Curtea de Arges, lacas de cult ortodox si monument istoric, este o adevarata dantelarie in piatra, un fel de Sagrada Familia a Romaniei, dar la dimensiuni mai mici.

Privind-o de afara, cu siguranta vei dori sa faci zeci de fotografii cu fiecare detaliu sculptat in piatra, pe care altii nu au unde sa le vada.

Si, ca dovada ca este unul dintre cele mai fascinante monumente de arhitectura, regii Romaniei au transformat, inca din 1914, manastirea in necropola pentru familia regala, din 2009 incepand ridicarea unei catedrale unde sa fie mutate mormintele regilor, in timp ce biserica monument istoric sa devina muzeu.

Iar daca iti plac legendele, trebuie sa stii ca vei pleca de aici cu una dintre cele mai frumoase povesti despre sacrificiul pentru creatie, un mit fundamental al poporului roman: nimic durabil, nimic deosebit nu poate fi realizat fara jertfa.

E vorba despre legenda Mesterului Manole, care a inceput constructia manastirii in 1512, la cerinta domnitorului Neagoe Basarab, insa in mod inexplicabil, tot ceea ce construia ziua, noaptea se darama. De aceea, pentru a stopa acest fenomen si-a zidit in zidurile manastirii propria sotie, Ana.

La final, domnitorul i-a intrebat pe Manole si pe ceilalti mesteri daca mai pot construi o alta manastire la fel de frumoasa. Pentru ca raspunsul lor a fost afirmativ, Neagoe Basarab a poruncit sa se ia schelele pentru a impiedica astfel constructia altei biserici mai frumoase.

Legenda spune ca, atunci, mesterii si-au facut aripi din sindrile si s-au aruncat de pe acoperis, iar acolo unde s-a prabusit Manole a aparut un izvor, astazi, fantana mesterului Manole, de unde poti bea cea mai buna apa de izvor.

Sigur ca iti poti umple mai multe sticle pentru a-i bucura si pe prietenii tai, pe rudele ramase acasa si astfel sa duci mai departe Legenda Mesterului Manole, una dintre cele mai frumoase din toata lumea.

Iar daca, dupa aceasta, mai ai timp, poti face si turul Curtii de Arges, de asemenea, un oras vechi din Romania, care dateaza din epoca fierului si care in 1200 era deja resedinta voievodala.

Biserica San Nicoara, Biserica Domneasca, Casa Cioculestilor, Casa Chirita, Casa Radulescu, Casa Dumitru Norocea, fostul Hotel Royal si Muzeul Municipal, care contine peste 12.000 de piese, sunt doar cateva dintre muzeele, pe care merita sa le vizitezi in drumul tau prin Curtea de Arges si care iti vor imbogati cunostintele despre istoria romanilor, dar si sufletul prin ceea ce vei vedea, pentru ca una dintre marile calitati ale romanilor este ca sunt iubitori de frumos.

Putem include Curtea de Arges in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur la mormantul regelui - Curtea de Arges
Mormintele regale

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.