Scroll Top

Tur la pesteri in Oltenia si Muntenia cu ghid, masina, sofer

Romanian caves tour in 2 days

Turul Pesterilor din Romania in 2 zile

Asa cum nu poti judeca omul dupa felul in care arata, cu ocazia acestei aventuri, pe care am numit-o simplu – Turul Pesterilor din Romania, in doua zile vom explora impreuna felul in care supravietuieste un popor, aratandu-ti cateva din bogatiile si comorile ascunse ale Romaniei, despre care ai auzit deja, ca detine si o multime de izvoare naturale unice cu cea mai pura apa din lume.

Iata la ce experiente spectaculoase m-am gandit pentru tine si pot fi atinse in acest tur privat de 2 zile:

 

ZIUA 1

1. Manastirea Horezu

2. Pestera Polovragi

3. Manastirea Polovragi

Inoptare in Baia de Fier

 ZIUA 2

1. Pestera Muierilor

2. Ansamblul Constantin Brancusi din Targu Jiu

ZIUA 1

1. Manastirea Horezu

Ai acum ocazia sa te lauzi, ca ai vazut cea mai frumoasa si cea mai rafinata manastire ortodoxa cu arhitectura 100% romaneasca si spun asta, pentru ca Manastirea Horezu a fost inclusa de la inceput in patrimonial cultural mondial al UNESCO, fara dubii, ca ar putea fi surclasata.

Tot ce trebuie sa faci este ca excursia in Romania sa aiba in capul listei cu cele mai vizitate manastiri si Manastirea Horezu, pentru ca, ajungand in zona, ai sansa sa vezi si cea mai celebra ceramica din Romania, ceramica de la Horezu, dar si cheile sapate in munti si pesteri celebre.

>> Vezi detalii si curiozitati despre locuri si imprejurimi ce pot fi parcurse cu ocazia acestei excursii private la Manastirea Horezu

2. Pestera Polovragi

Nu stiu de cate ori ai facut expeditii in pesteri umede sau uscate, dar eu, cel putin, de cate ori intru intr-un astfel de spatiu, cum este si Pestera Polovragi, simt ca intru intr-o zona de sfintenie, cel putin pentru cateva momente, de parca intru intr-o alta dimensiune a mea.

Imagineaza-ti o pestera calda si umeda cu peste 9300 de metri de galerii, din care 800m vizitabila, care gazduieste multe curiozitati, printre care si tronul lui Zalmoxis, zeul tracilor, dar si Izvorul Speranţelor, Bolta insangerata, Camera Alba, Sala Divina, Moartea cu coasa, Cuptorul dacic, Regele si Regina, Casuta piticilor și Alba ca Zapada.

Sunt aici urme materiale din epoca bronzului, dar gasesti si o specie noua de lilieci.

Daca vrei sa simti o energie speciala, apropiindu-te de tronul lui Zalmoxis, despre care se spunea ca putea deveni cand tanar, cand batran, pentru asta si mai mult decat atata, merita sa ajungi acolo.

NOTA: Program de vizitare: de miercuri pana duminica, intre orele 10-17, iar luni si marti este inchisa.

3. Manastirea POLOVRAGI

Pornim acum o aventura in timp si facem un salt imaginar cu peste 500 de ani in urma, cand s-a construit Manastirea Polovragi, un monument istoric de mare valoare culturala si spirituala, care te va incanta.

Pe langa pictura bisericeasca foarte valoroasa, ai sansa sa te bucuri de dovezile istorice ale existentei si rezistentei noastre pe aceste pamanturi, dar si perseverenta in credinta in Dumnezeu.

Vezi si aceasta scurta prezentare video despre Manastirea Polovragi

ZIUA 2

1. Pestera Muierilor

Prima intrebare, care iti vine in minte, cand afli de excursia la Pestera Muierilor, cea mai vizitata pestera din Romania, este de unde i-o fi venit numele acesta unei pesteri.

Nu este simplu sa explici in cateva cuvinte ce istorie zbuciumata a avut poporul roman, dar iti imaginezi ca, pentru a rezista pe aceste pamanturi, barbatii, fiind putini la numar, au trebuit sa duca lupte de gherila, iar femeile sa se ascunda in pesteri, alaturi de copiii lor, daca au avut aceasta sansa si relieful le-a permis.

Vei lua contact cu urme de vechi civilizatii, de peste 30000 de ani, dar si cu schelete pietrificate de ursi de caverna si un adevarat cimitir de resturi scheletice de ursi, lei, hiene, lupi, mistreti, vulpi si chiar capre salbatice.

In excursia asta la Pestera Muierilor ai sansa sa vezi prima pestera electrificata, cu o lungime de peste 7000m, ce se afla dispusa pe 4 niveluri.

Mai multe curiozitati despre istoria Romaniei si ce minunatii mai ascund galeriile pesterilor vei afla la fata locului.

2. Ansamblul sculptural Constantin Brancusi din Targu Jiu

Chiar daca nu esti un impatimit al capodoperelor sculpturale, trebuie sa vezi neaparat, daca vii intr-o excursie in Romania, si o expozitie de sculptura a lui Brancusi, respectiv Ansamblul sculptural Constantin Brancusi, din Targu Jiu sau Ansamblul monumental “Calea eroilor”, cum mai este numit, pentru ca acolo vei putea vedea nu doar simple forme de piatra si lemn sculptate, ci vei avea ocazia sa simti sufletul romanilor.

Format din patru componente dispuse pe o lungime de 1275 de m, pe aceeasi axa – Masa tacerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului/Coloana fara sfarsit – vei ramane absolut surprins, cum de linii atat de simple, pot da asa o incarcatura simbolistica.

Vezi si alte curiozitati, pe care le vei mai intalni cu ocazia experientei tale din Oltenia pe parcursul acestei excursii private la Targu Jiu si la ansamblul sculptural Constantin Brancusi

Harta turului/ excursiei

Acest itinerariu este orientativ si poate suferi modificari pe parcurs, de aceea, va rugam sa considerati de referinta, ceea ce veti primi in oferta, dupa ce ati solicitat turul sau excursia respectiva.

Spunem asta, pentru ca, atat excursia la pesteri, cat si plimbarea pe Transfagarasan sunt accesibile numai anumite luni din an.

 

Tur la pesteri in Oltenia si Muntenia cu
ghid, masina, sofer

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.