...
Scroll Top

Tur la obiectivele Brancusi – Coloana fara sfarsit Targu Jiu

Private Trip To Targu Jiu – Constantin Brancusi

Private trip to targu jiu – constantin brancusi

Chiar daca nu esti un impatimit al capodoperelor sculpturale, trebuie sa vezi neaparat, daca vii intr-o excursie in Romania, si o expozitie de sculptura a lui Brancusi, respectiv Ansamblul sculptural Constantin Brancusi, din Targu Jiu sau Ansamblul monumental “Calea eroilor”, cum mai este numit, pentru ca acolo vei putea vedea nu doar simple forme de piatra si lemn sculptate, ci vei avea ocazia sa simti sufletul romanilor.

Format din patru componente dispuse pe o lungime de 1275 de m, pe aceeasi axa – Masa tacerii, Aleea Scaunelor, Poarta Sarutului si Coloana Infinitului/Coloana fara sfarsit – vei ramane absolut surprins, cum de linii atat de simple, pot da asa o incarcatura simbolistica.

Nu degeaba, Viorel Muha a spus despre Coloana infinitului ca “este farul de lumina a sufletului romanesc”, in timp ce Sydnei Geist, celebru sculptor, profesor si critic de arta, considera ca aceasta opera este “punctul de varf al artei moderne”, un adevarat testament spiritual al lui Brancusi, geniu al sculpturii moderne universale, care a avut numeroase expozitii nu doar in tara, dar si in America, Paris.

Dar cel mai bine este sa descoperi singur ce semnificatie are fiecare dintre cele patru opere ale lui Brancusi, chiar la fata locului si apoi sa duci povestea lor mai departe, catre infinit…

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-o excursie de minim 2-3 zile, ca sa te poti bucura de restul frumusetilor de pe acest traseu.

 

Tur la obiectivele Brancusi
Coloana fara sfarsit Targu Jiu

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.