Scroll Top

Tur in Bulgaria – IVANOVO Manastirea rupestra de langa Ruse

Bulgaria Private Trips
Excursie privata la manastirea ivanovo bulgaria

Daca te afli intr-o vacanta in Romania si vrei sa profiti de apropierea cu Bulgaria, ca sa vezi o manastire din piatra complet diferita fata de toate celelalte complexe monahale pe care le-ai vizitat pana acum, atunci trebuie neaparat sa vezi Manastirea Ivanovo, care se afla la doi pasi de granita Romaniei, in partea de sud a tarii.

Cu siguranta nu ti-ai inchipuit niciodata ca poate exista asa ceva: o retea de mici bisericute si chilii sapate in piatra, dar nu oricum, ci la o inaltime de peste 30 de m deasupra drumului… si asta nu e tot. Bisericile erau pictate in interior, astazi pastrandu-se picturile murale in doar cateva dintre ele.

De altfel, din tot complexul religios care ajungea la 40 de biserici si aproape 300 de chilii, majoritatea dintre ele nu s-au mai pastrat pana azi.

De pilda, la Manastirea de piatra Ivanovo printre cele mai bine pastrate picturi murale pot fi vazute in biserica rupestra Maica Domnului, aflata la 38 de m deasupra drumului.

Iar marturie ca acesta a fost unul dintre cele mai importante complexe monahale din Bulgaria sta o inscriptie murala de unde reiese faptul ca insusi tarul Ivan Terter (1279-1292) si-a petrecut ultimii ani din viata aici, unde a fost si ingropat.

In plus, astazi, bisericile de piatra ale Manastirii din Ivanovo, situate la o distanta de numai 21 de km de orasul Russe, sunt incluse in lista patrimoniului cultural mondial al UNESCO.

Cu siguranta Manastirea Ivanovo se numara printre acele locuri din lume care merita sa le vezi si despre care poti vorbi apoi o viata tuturor prietenilor sau rudelor tale.

Putem include Manastirea IVANOVO in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur in Bulgaria
IVANOVO Manastirea rupestra de langa Ruse

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.