Scroll Top

Tur in Bucovina – Tur privat de Manastirea Pictata Moldovita

Private Trip To The Moldovita Monastery
Excursie privata la manastirea moldovita

Ca sa simti energia cu care s-au rugat aici sute de mii de oameni si sute de calugari, de-a lungul timpului, merita sa continui aventura ta din Carpati si Balcani, catre una dintre cele mai vechi asezari monahale din Romania, construita in 1532, si sa ajungi in munti la Manastirea Moldovita.

Biserica fortificata, combina elemente de arta bizantina, gotica si moldoveneasca, insa este unica, in primul rand, prin pictura sa, care se afla atat in exterior, cat si in interiorul lacasului de cult.

Iar un alt element unic al acesteia, in afara de pictura exterioara, este catapeteasma lucrata in lemn si aurita, ce are o vechime de aproape 500 de ani si in fata careia vizitatorii raman muti de uimire, datorita frumusetii si stralucirii ei.

Declarata monument UNESCO, Manastirea Moldovita nu degeaba a fost premiata cu “Marul de Aur” pentru valoarea ei, ca lucrare de arta si ca parte din cultura universala, de catre Federatia Internationala a Ziaristilor.

Putem include Manastirea Moldovita in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur in Bucovina
Tur privat de Manastirea Pictata Moldovita

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.