Scroll Top

Tur la Sinaia si Busteni – Tur ghidat – Castelul Cantacuzino

Private Trip To Cantacuzino Castle Busteni
Excursie privata la castelul cantacuzino busteni

Daca ar fi sa faci luna de miere in Romania sau o surpriza logodnicii tale sau celor dragi, turul castelelor din Romania, cu siguranta vizita in Busteni la Castelul Cantacuzino Busteni, va insemna o experienta de neuitat, poate printre cele mai frumoase amintiri din Romania.

Situat intr-un cartier cu nume exotic din Busteni, Zamora, inconjurat de padure, intr-un peisaj de poveste, cu cat te aproprii mai mult cu atat incepi sa intelegi imediat de ce Castelul Cantacuzino este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania.

Imagineaza-ti ca dupa ce urci scarile si ajungi pe terasa castelului in fata ochilor ti se infatiseaza muntii Bucegi in toata splendoarea lor si pentru o clipa uiti de tine.

Castelul cu pereti din piatra cioplita, care a apartinut printului Gheorghe Grigore Cantacuzino, este o incantare si in interior fiind amenajat cu vitralii, plafoane cu grinzi pictate, balustrade din lemn, piatră sau fier forjat, șeminee cu piatră albă și ornamente din mozaic, iar in pavilionul central ramai mut de uimire in fata unei colectii impresionante de heraldica ce reprezinta blazoanele familiilor inrudite cu Cantacuzinii, precum si portretele membrilor familiei, picturi realizate pe piele de Cordoba.

Popasul turistic din Busteni nu se termina insa dupa turul castelului Cantacuzino, pentru ca aici ai ocazia sa-ti delectezi toate simturile, asa ca poti alege sa te bucuri in continuare si de o degustare de vinuri romanesti, de o masa traditionala romaneasca la restaurantul amenajat in incinta cladirii.

Iar daca ai spirit de aventura poti alege o plimbare prin curtea castelului, langa fantana arteziana, langa grota antropica amenajata in preajma sau poti incerca o initiere in echitatie si astfel sa-ti completezi un intreg album foto de la castel, ca sa ai ce arata acasa apropiatilor, si mai tarziu nepotilor tai.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-un tur privat de 1- 2-3 zile sau mai multe, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Romania sau un tur al castelelor si al oraselor medievale…

Tur la Sinaia si Busteni
Tur ghidat - Castelul Cantacuzino

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.