Scroll Top

Despre Ghid Tur – Cel mai bun ghid sau sofer din Romania

Nicolas private guide in romania

De unde a inceput aventura

Viata este o calatorie fara de sfarsit si-am sa-ti explic de ce.

Dar, inainte de toate, sa nu faci ca mine, cand calatoresti.

Nicolas experience tours

Intamplator sau nu, dar, cand eram copil, tata ne lua, pe mine si pe fratele meu, sa-l insotim, ca niste cercetasi in “recunoastere” prin cele mai ascunse, dar si mirifice pajisti si paduri din Romania, ca sa gasim florile de sezon pentru albine, pentru ca familia noastra s-a intretinut preponderent din apicultura.

Nici nu-ti imaginezi ce-am invatat din experientele astea “turistice” si cat de utila mi se pare lectia albinelor, aceste fiinte magice, care ne pot invata oricand adevarata “democratie”, prin comportamentul lor social. a

Nu stiu ce ai aflat despre dansul albinelor cercetas si competitia dintre ele, dar pot sa spun ca, dupa multe studii, oamenii au descoperit ca albinele au un limbaj, exprimat si printr-un dans in forma de 8 (o fi oare o coincidenta cu infinitul?) si-n functie de cercurile, pe care le face si miscari, albinele o urmeaza pe aceea, care le convinge ca ea este aceea, care a gasit cea mai bogata si mai apropiata sursa de hrana.

Nicolas experience tours

Cam asa ma vad eu acum, regizorul de experiente de calatorie de astazi, acel “cercetas” incercand sa-ti arat DE CE, vizitand Romania impreuna cu noi, vei fi cu mult mai bogat si DE CE aventura, pe care ti-o oferim, este ceva, care te ajuta sa vezi un film viu, pe care nu l-ai mai vazut.

 

De ce-ti spuneam sa nu faci ca mine, cand calatoresti

Nicolas experience tours

Crescand, evident ca si mie si fratelui, ne-a ramas in sange “microbul” acesta al drumetiei si al explorarii si viata a facut, ca sa-mi caut vocatia, din care sa ma pot intretine, muncind, fara sa simt ca muncesc.

Am lucrat in timpul studentiei in turism si, la un moment dat, un coleg, care ma vedea mereu cu zambetul pe buze si plin de entuziasm, cand vorbeam cu turistii, m-a intrebat, daca nu cumva vreau sa-mi fac o cariera in turism.

Ai sa razi, dar i-am raspuns transant, ca este doar ceva temporar.

Nicolas experience tours

Intre timp s-a-ntamplat sa profit de oportunitatea angajarii pe un vas de croaziera, care a insemnat o experienta extraordinara, cel putin pentru faptul ca am intalnit o multime de oameni frumosi, fiecare cu povestea lui speciala, fapt care m-a facut sa decid ca, acolo unde-mi va placea cel mai mult, voi debarca si voi ramane pentru tot restul vietii.

Daca acum citesti asta, inseamna ca ai inteles ca m-am intors in Romania si aici voi ramane sa traiesc si spun asta, pentru ca a trebuit sa vizitez pana acum peste 30 de tari, ca sa am un referential corect si sa apreciez mult mai mult bogatiile magice ale locului si frumusetile, pe care noi le avem.

Paradoxul este ca, atunci cand calatoresti foarte mult si vezi locuri mirifice si cunosti oameni minunati, iti vine sa spui: Eu, de aici n-as mai pleca.

 

Private travell in romania

 Asa cum s-a-ntamplat si cu Printul Charles al Marii Britanii, care, dupa cum bine stii, si-a cumparat o multime de proprietati in Romania si sta destul de mult timp pe la noi.

Actorii de la Hollywood, care vin aici sa filmeze, intotdeauna revin, aducandu-si si familiile sau pe cei dragi, ca sa le arate ceva ce au descoperit special, cat au stat la noi.

Asa cum spune Goethe:

“Sa nu lasi sa treaca o zi fara sa citesti, fara sa vezi sau fara sa auzi ceva frumos.”, ma tot gandesc ca nimic din toate acestea nu pot fi traite de unul singur si ca nu este bine sa spui niciodata, ca trebuie sa te opresti.

Nu te opri din a descoperi spectacolul lumii, pentru ca viata este, in definitiv, ca o drumetie, din care nu trebuie sa te opresti, pentru ca este si o cautare de sine.

Sarcina mea nu este alta, decat sa-ti proiectez calatoria, pe care o vom face impreuna, ca pe un film, pe care-l asteptai demult si pe care n-ai sa-l uiti niciodata.

Ce zici, ma-nsotesti in aventura?

Cu drag,
Nicolas Miroiu
Partenerul tau de calatorie
PS: vezi cate zile poti pune deoparte pentru sufletul tau, alege-ti intervalul calendaristic, numarul de prieteni dragi sau vino si singur, pentru ca nu te vei plictisi si completeaza formularul sau spune-mi intr-un e-mail, ce fel de avantura iti doresti.

Daca tot am rostit-o, sa stii ca putem merge si-n parcuri de aventuri.

Despre ghid tur

REZERVA  ACUM

Despre Ghid Tur
Cel mai bun ghid sau sofer din Romania

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.