Scroll Top

Bucuresti Dracula Tur – Snagov, Parlament, Muzeul Satului

Dracula’s tomb & bucharest city tour – 10h

Mormantul lui Vlad Tepes (manastirea Snagov) si turul Bucurestiului (10h)

Daca ai la dispozitie doar 10 ore si ai vrea sa nu ratezi un tur de oras Bucuresti, dar sa vizitezi si o manastire pe o insula verde de pe lacul Snagov unde se afla si mormantul lui Dracula/ Vlad Tepes, atunci considera perfecta aceasta excursie in Romania.

Iata, pe scurt, din ce se compune aventura acestui tur privat de o zi:

 

1. Mormantul lui Dracula de pe insula la Manastirea Snagov

2. Muzeul Satului Bucuresti

3. Arcul de Triumf

4. Palatul Parlamentului Romaniei/ Casa Poporului

5. Ateneul Roman Bucuresti

6. Calea Victoriei Bucuresti

7. Piata Revolutiei Bucuresti

8. Centrul Vechi/ Istoric Bucuresti

9. Zona bogata a Bucurestiului

10. Zona saraca a Bucurestiului

Cateva cuvinte despre mormantul lui Dracula si despre cele mai vizitate obiective turistice din Bucuresti:

 

1. Mormantul lui Dracula de la Manastirea Snagov

Peoples-house ceausescu romania

Foarte controversata istorie despre moartea lui Vlad Tepes ne spune ca niste calugari au reusit sa aduca in taina la Manastirea Snagov ramasitele pamantesti ale domnitorului si sa le ingroape in fata altarului, pentru a se sfinti.

Daca vrei sa vezi mai multe detalii despre mormantul lui Dracula/ Vlad Tepes si frumoasa insula si Manastirea Snagov

>> Vezi ce mai contine o excursie privata la mormantul lui Vlad Tepes Dracula 

2. Muzeul Satului Bucuresti

La Muzeul Satului din Bucuresti – vei vedea intr-un singur loc si vei afla, alaturi de traditii romanesti, ce-a insemnat pentru poporul roman de la sate, sa-ti creezi un mediu ecologic si de sustenabilitate din ograda ta, apoi, ce inseamna sa traiesti simplu si decent, dar si-ntr-o armonie spirituala si sociala in acelasi timp.

Vei intra in universul caselor romanesti simple, din lemn si chirpici, dar si din piatra sau alte materiale, din toate zonele geografice ale Romaniei, case voluminoase, moara, bisericuta si cum aceste comori ale spiritualitatii si civilizatiei, ne-au tinut pe noi uniti de mii de ani, fara sa fi avut nevoie sa […]

Vezi povestea Muzeului Satului >>

Bucharest national village museum romania tours

3. Tur privat la Arcul de Triumf

Arch of triumph bucharest private trips

 Ca aproape oricare arc de triumf din lume, dar foarte aproape, ca forma, de marele Arc de Triumf din Paris, acest monument istoric din Bucuresti, avand 27m inaltime, deci cam de 16 ori inaltimea medie a unui om, are o istorie plina de semnificatii, care-ti va placea cu siguranta, mai ales ca a trecut prin nenumarate faze intermediare si forme, ca sa ajunga asa cum este acum.

In afara de grandoarea lui si forma impozanta, care te inspira sa faci fotografii, tocmai pentru ca este un simbol al libertatii castigate prin lupta, cu putin noroc, aici poti vedea patru expozitii:
Marele Razboi al Reintregirii Neamului (fotografie şi film), Heraldica Marilor Familii Boiereşti (efigii din bronz, fotografii), Arcul de Triumf în Imagini (fotografii, machete), Marea Unire de la 1918 (unde se gasesc şi coroanele şi sceptrul regal reproduse 1:1, fotografii)

4. Casa Poporului sau Palatul Parlamentului Romaniei

 La Palatul Parlamentului sau Casa Poporului afli cat de periculos si nociv poate sa fie pentru un popor harnic si curajos, care lasa sa ajunga la putere un regim totalitar si comunist pe deasupra. Te vei simti mic-mic de tot, vazand ce opulenta si megalomanie inutile, poate sa nasca somnul ratiunii.

Imagineaza-ti ca ai sansa sa fotografiezi o cladire considerata cea mai mare constructie administrativa de pe Planeta, dupa Pentagon si ca vei avea o experienta despre care vei povesti si nepotilor tai.

Vezi curiozitatile, atractiile si ce mai poate contine o excursie privata la  Casei Poporului >>

Peoples-house ceausescu romania

5. Ateneul Roman

Romanian atheneum bucharest private city tours

La Ateneul Roman ai sansa sa vezi chiar in fata ta, cel mai reprezentativ simbol al culturii romane, folosit adesea si ca simbol al Bucurestiului.

Este normal sa fie unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucuresti si, evident, din Romania.

Faptul ca este cladire monument istoric, inclus in lista Patrimoniului European, face ca Ateneul sa fie si unul dintre cele mai vizitate destinatii turistice din Bucuresti, de catre cei care vaneaza sa stie totul despre asemenea obiective si, mai ales, sa-si faca un selfie cu ceva ce merita vizitat.

Vezi ce mai contine o vizita privata la Ateneul Roman din Bucuresti >>

6. Calea Victoriei Bucuresti

Pe Calea Victoriei – vei vedea cum se contrazice istoria: pe o parte Palatul Regal si pe cealalta Comitetul Central al Partidului Comunist Roman si Piata Revolutiei, locul de unde a fugit presedintele Ceausescu cu elicopterul.

Vei vedea biserici ortodoxe vechi, pline de traire spirituala, magazin de muzica, unde gasesti muzica deosebita, dar si cazinouri, restaurante boeme, muzeee, teatre, ceainarii, magazine de haine si cadouri, de unde sa cumperi amintiri si chiar Muzeul National de Istorie a Romaniei si Ateneul Roman, o alta capodopera arhitecturala reprezentativa pentru arhitectura romaneasca si inclusiv Palatul CEC si altele asemenea […]

Calea victoriei bucharest private day trips

7. Piata Revolutiei Bucuresti

Revolution square bucharest day trip

Poti trai acum si vizualiza cu ochii mintii momentul in care a fost alungat dictatorul Ceausescu, lasand in urma secretele unei averi si povesti controversate despre serviciile de securitate si conturile lui din strainatate.

Asa cum spuneam mai devreme, cand ajungem la Palatul Senatului, poti vedea cladirea, care a fost Comitetul Central al Partidului Comunist Roman si locul de undea a pornit Revolutia din Decembrie 1989, cand s-a reusit, prin forta si sacrificiu uman, alungarea lui Ceausescu de la putere.

8. Centrul Vechi/ Istoric Bucuresti

Ai sansa sa retraiesti vremurile de odinioara, sa vezi un amestec de mistere si contraste, incepand cu Hanul Lui Manuc, un han fortificat imens, devenit centru cultural si economic al vremii, construit pe la 1806 de Manuc Bei, unul dintre cei mai bogati mosieri din Balcani, unde se adunau comerciantii aflati in trecere prin Bucuresti cu o intreaga lume pestrita.

Tot in centrul vechi si cosmopolit, mai gasesti, pe langa cele mai renumite restaurante din Bucuresti si muzee, biserici vechi si spectaculoase, expozitii, antichitati, Libraria Carturesti, o librarie experientiala, de unde poti sa-ti cumperi carti, muzica si alte amintiri si cadouri de neuitat pentru tine si cei dragi.

Vezi ce alte obiective turistice mai poate contine oexcursie privata in centrul vechi al Bucurestiului >>

Old town bucharest private tour

9. Zona bogata a Bucurestiului

Sigur ca exista mai multe zone bogate ale Bucurestiului, pentru ca sunt zone noi cu opulenta noilor imbogatiti ai Romaniei si zonele vechi, cu palate, vile si constructii boieresti.
Aici vom decide impreuna, la care din ele vrei sa ne oprim si as vrea sa fie surpriza.

10. Zona saraca a Bucurestiului

Sigur ca si aici exista o varietate de zone sarace si cele mai sarace ale Bucuretiului, care se gasesc pe la priferie, dar mi-ar placea sa fie si aici o surpriza, daca doresti sa vezi si contrastele unei capitale.

 

Bucuresti Dracula Tur - Snagov, Parlament, Muzeul Satului

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.