Scroll Top

Tur in Centru Vechi – Exploreaza Bucurestiul de altadata

Bucharest private tours by Nicolas
Excursie privata in centrul istoric bucuresti

Este mai degraba un oras vechi intr-un oras nou, unde poti sa gusti nu doar cafea buna, bauturi romanesti sau mancare traditionala romaneasca la cele mai bune restaurante din Bucuresti, puburi, berarii, cafenele, cluburi, ci si un pic din istoria romanilor, un pic din religia ortodoxa si, la final, nu pleci cu mana goala: de la magazinele de cadouri insirate de-a lungul strazilor poti sa-ti iei suveniruri din Romania pentru tine, cadouri din Romania pentru cei dragi si lucrari de arta romanesti.

Daca pasesti in centrul vechi al Bucurestiului, ai sansa sa retraiesti vremurile de odinioara, sa vezi un amestec de mistere si contraste, incepand cu Hanul Lui Manuc, un han fortificat imens, devenit centru cultural si economic al vremii, construit pe la 1806 de Manuc Bei, unul dintre cei mai bogati mosieri din Balcani, unde se adunau comerciantii aflati in trecere prin Bucuresti cu o intreaga lume pestrita. Aici poti sa si inoptezi daca te afli intr-un tur de doua zile in Bucuresti.

La doi pasi de han, se afla si Palatul Voievodal – prima curte domneasca din Bucuresti, care in secolul 15 a fost ridicata la rang de resedinta domneasca de nimeni altul decat domnitorul Vlad Tepes, cunoscut peste hotare ca „Dracula”, dupa personajul fictiv al celebrului roman al lui Bram Stoker, care a fost inspirat de voievodul roman.

In prezent, din vechiul Palat Voievodal a mai ramas un corp cu pivnite, ruinele fostei „bai turcesti” si cateva ziduri care marcheaza conturul fostului palat, oricum nu-i putin lucru, sa le poti spune prietenilor ca ai pasit pe urmele lui „Dracula” si sa le poti arata si fotografii de la fata locului.

Ceva mai sus de cele doua obiective turistice din Centrul Istoric din Bucuresti poate fi admirata Biserica Manastirii Stavropoleos, construita in 1724, care abunda de fresce colorate şi ornamente sculptate in piatra si in lemn, de la care, cu greu te poti abtine sa nu le atingi.

Tot in Centrul Vechi din Bucuresti, mai gasesti si un sir de galerii de arta cu tot felul de expozitii, antichitati, Libraria Carturesti, o librarie experientiala, de unde poti sa-ti cumperi carti, muzica si alte amintiri din Romania sau cadouri de neuitat pentru tine si cei dragi.

Desigur nu lipsesc nici magazinele de imbracaminte, de incaltaminte, magazinele de artizanat cu obiecte traditionale romanesti, asta in cazul in care te tenteaza shopping-ul.

Un alt popas, poate fi restaurantul Caru cu bere – monument istoric – construit pe vremea regelui, deci acum aproape 120 de ani (1898), unde poti savura mancare traditionala romaneasca, dar intr-un spatiu spectaculos bogat decorat cu picturi, vitralii, mozaicuri si lambriuri sculptate care-ti dau senzatia, nici mai mult, nici mai putin, ca iei masa intr-un muzeu…

Iar daca esti pasionat de povesti esoterice si nu te temi de fantome, ai ocazia sa verifici autenticitatea acestora, plimbandu-te noaptea pe strada Franceza (glumeam). Candva aici, la numerele 13-14, a fost un orfelinat condus de un om sadic care se bucura de suferinta copiilor, ba chiar se spune ca peste 200 de orfani au murit in chinuri.

Desigur, sunt inca multe alte locatii si cladiri, teatre de aici, care merita vazute, si despre care as putea sa scriu romane intregi, dar cel mai bine este sa le descoperi cu noi pas cu pas…

In orice tur experiential al Bucurestiului se cere si Centrul Istoric / Vechi, fiind fara indoiala unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Bucuresti, de catre toate personalitatile si chiar de catre galeriile echipelor straine de fotbal, cand vin la meciuri in Romania si vor sa guste berea romaneasca, celebra palinca, tuica sau celebrele vinuri romanesti.

Putem include Centrul Istoric in program in multiple forme de rezervare tururi Bucuresti, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

 

Tur in Centru Vechi
Exploreaza Bucurestiul de altadata

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.