Scroll Top

Tur la Sibiu – Catedrala Evangelica, Tur pe jos cu ghid

Evangelic Cathedral Sibiu Private Tour
Excursie privata la catedrala evanghelica sibiu

Daca vanezi senzatii tari, cultura, istorie, aventura si vrei sa-ti impresionezi prietenii si cu niste poze facute de la peste 55m din turnul unui monument istoric, cum este Catedrala Evanghelica Sibiu, atunci poti prinde un tur de o zi in Sibiu, orasul cetate.

Pentru a ajunge la punctul acela din turn, care are o inaltime totala de aproximativ 74 de metri, este nevoie sa urci 192 de trepte, care se opresc si la cele 4 turnulete mai mici de unde, de asemenea, poti sa ai o vedere generala a orasului Sibiu si sa faci niste fotografii de colectie.

Si ca o curiozitate, turnul Catedralei Evanghelice din Sibiu este al doilea turn cu ceas ca vechime din Romania, actualul orologiu datand din 1881, pentru secole de-a randul aici fiind locul de veghe al paznicului de incendii.

Ridicata in sec. XIV, exact pe locul in care exista o alta biserica veche construita in sec. XII, Catedrala Evanghelica din Sibiu reprezinta un obiectiv turistic care chiar merita vazut, nu doar datorita turnului, ci si pentru ca este una dintre cele mai frumoase si mai impresionante cladiri gotice din Transilvania, fiind al treilea lacas de cult ca marime din Romania, cu o lungime de aproximativ 74 de m si o latime de 22 de m.

In plus, in ferula catedralei, un spatiu ce a fost despartit de corpul central al lacasului de cult, exista o galerie unica in Romania de 67 de lespezi funerare, printre cele mai vechi apartinand lui Georg Hecht (1496), Nicolau Proll (1499), Mihnea Voda cel Rau (1510), domnitor roman ucis chiar in fata catedralei.

Asadar, indiferent daca alegi un tur de o zi in Sibiu sau un tur de numai doua ore, noteaza-ti si acest obiectiv turistic, pentru ca daca te uiti la fotografiile realizate de altii de acolo, sigur o sa-ti para rau sa nu ai propriile fotografii ale orasului capitala culturala Europeana.

Nu ti-am povestit inca nimic despre cele mai bune restaurante din Sibiu, unde poti sa-ti delectezi papilele gustative cu mancaruri vanatoresti si mancare traditionala romaneasca, n-am spus nimic despre cele mai celebre bauturi, romanesti, de aceea spun, intreaba-i si pe prieteni si pe cei dragi, daca vor sa te insoteasca intr-o astfel de desprindere de lume, o incarcare a bateriilor si o imbogatire culturalo-senzoriala, aratandu-le cum ii putem relaxa noi cei din Nicolas Experience Tours.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-un tur privat de 1- 2-3 zile sau mai multe, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Romania sau un tur al castelelor si al oraselor medievale…

Tur la Sibiu
Catedrala Evangelica, Tur pe jos cu ghid

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.