Scroll Top

Tur de baraje si lacuri – Barajul Vidraru – Transfagarasan

Vidraru Lake private tour in Romania
Excursie privata la barajul vidraru

Te-ai simtit vreodata, ca om, la fel de mare ca natura? Iti imaginezi ce a simtit inginerul hidrotehnician si toti ceilalti constructori, care si-au pus semnatura pe proiectul pentru Barajul Vidraru si au lucrat efectiv, ca sa creeze acest imens lac de acumulare din inima muntilor?

Barajul Vidraru este mai mult decat unul dintre obiectivele turistice din Romania, care atrage anual sute si mii de straini, este o minune a tehnicii ingineresti, un loc unde ramai cu gura cascata si ti se taie respiratia in momentul in care privesti in jos spre lacul de acumulare, creat pe raul Arges.

Din pacate, 80 de persoane si-au pierdut viata in cei cinci ani de munca si sacrificii pe santier, ca acesta sa ajunga la inaugurare al cincilea baraj din Europa si al noualea din lume in top, alaturi de cele mai mari lacuri de acumulare din lume.

Cum crezi ca te-ai simti in varful muntilor, inconjurat de padure si o imensa intindere de apa, langa un baraj cu o inaltime de 166,6 m si cu o lungime de coronament de 307 m.

Numai daca incerci sa-ti imaginezi ce inseamna sa escavezi aproximativ 1.768.000 metri cubi de roca, din care un milion subteran, sau sa torni 930.000 metri cubi de beton, deja realizezi, ca cele mai mari baraje din lume, nu se pot realiza decat cu un efort titanic si investitie pe masura.

Afla, ca poti sa admiri intreaga opera inginereasca, fie de la baza barajului alegand o plimbare cu vaporasul, fie de la inaltime, de pe terasa muntelui Pleasa, unde se afla si o statuie a lui Promoteu cu un fulger in mana, simbol al electricitatii.

Iar daca esti esti atras de sporturile extreme si iti plac la nebunie salturile in gol, poti sa-ti cresti adrenalina la maximum, alegand pista de lansare pentru bungee jumping.

Vazut de la inaltime, Barajul Vidraru pare o franghie prinsa intre muntii Fruntii si masivul Ghitu, deasupra luciului apei lacului care isi schimba culoarea in functie de anotimp, de momentul zilei, reflectand fie albastrul cerului, rosul apusului de soare sau verdele copacilor care imbraca muntii, in timp ce noaptea, conturul Barajului este luminat electric, putand fi observat din avion. Cu siguranta, ti-ar fi greu sa alegi in care moment al zilei ti-ai dori sa-l suprinzi in fotografiile tale…

Iata cum, cu ocazia unei excursii in Romania, iti oxigenezi plamanii, dar te si distrezi si-ti impresionezi si prietenii sau colegii de serviciu, daca le arati fotografiile dupa ce poposesti si la Lacul Vidraru, acest lac de acumulare pentru productia de energie electrica, irigatii si prevenirea inundatiilor, care este demn de cartea recordurilor si ca frumusete.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-un tur privat de 2-3 zile, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Romania sau un tur al lacurilor…

Tur de baraje si lacuri
Barajul Vidraru - Transfagarasan

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.