Scroll Top

Excursie privata la Veliko Tarnovo Bulgaria

Bulgaria private Trip from Bucharest | Full day Guided trip
Excursie privata la veliko tarnovo bulgaria

Daca iti plac orasele medievale si vrei sa profiti de aventura unei excursii in Romania, dar vrei sa impusti doi iepuri deodata, sa vizitezi si Bulgaria, atunci poti alege un tur de o zi in Bulgaria la Velico Tarnovo, capitala imperiului Bulgar intre anii 1185-1393.

Asa vei avea parte de relaxare, de aventura, de mancaruri traditionale bulgaresti si de tot ce e nevoie pentru o zi, de care iti vei aminti toata viata.

Plimbandu-te pe stradutele inguste si privind la casele suprapuse, te vei simti parte din tabloul orasului Velico Tarnovo, incantator din orice colt l-ai privi.

Supranumit si Orasul Tzarilor, de departe cel mai frumos loc de aici este orasul vechi – cetatea folosita candva pentru aparare de catre romani si traci, apoi de bizantini, in prezent pastrandu-se ruinele a peste 400 de case, 18 biserici (in varful dealului chiar in interiorul cetatii fiind ridicata Biserica Salvatorului Binecuvantat), manastiri, magazine, adaposturi, turnuri sau porti, dar si Palatul Tzarilor.

De asemenea, in turul orasului Velico Tarnovo, trebuie incluse si Muzeul de etnografie Samovodska Charshia, Muzeul de Arheologie cu exponate din oraşele romane Nicopole şi Istrum, Muzeul Renasterii Nationale si al Adunarii Constituante si a Renasterii Bulgariei, muzeul Casa Sarafkina, cea mai frumoasa casa din oras, ridicata acum 200 de ani de un bancher.

Iar daca esti un iubitor al sportului, al ecoturismului, atunci trebuie sa stii ca in imprejurimile orasului, se pot face drumetii catre pesteri si cascade, excursii cu bicicleta, alpinism, inot in raurile si lacurile din zona, ceea ce face din Velico Tarnovo, una dintre primele 10 cele mai vizitate destinatii turistice din Europa de Est, pe care ar fi pacat sa o ratezi.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-o excursie de minim 2-3 zile, ca sa te poti bucura de restul frumusetilor de pe acest traseu.

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.