Scroll Top

Tur de Brasov – O zi la Brasov, vizitand Biserica Neagra

Private Trip to Brasov old town

Private trip to black church in brasov

Indiferent ca alegi un tur de o zi in Brasov sau un tur de doua ore, ar fi pacat sa ratezi ocazia de a vedea Biserica Neagra din Brasov, nu doar pentru ca este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud estul Europei, ci si pentru ca nu ai mereu ocazia sa vezi cum arata zidurile unei biserici care a supravietuit in mod miraculos unui incendiu, in anul 1689. Practic de atunci de cand zidurile ei s-au inegrit si-a capatat actualul nume, de Biserica Neagra.

In plus, biserica parohiala a comunitatii evanghelice luterane a carei constructie a fost finalizata in 1477, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, este si cea mai mare biserica din Romania, masurand 89 de metri lungime si 38 de metri latime, ceea ce inseamna ca are o capacitate de 5000 de persoane.

Dar, pasind in interior nu vei fi impresionat doar de maretia acestei biserici, ce poate concura cu marile catedrale din Europa, ci vei fi placut surprins si de o explozie de culori, pentru ca Biserica Neagra, cu exceptia Palatului Topkapi din Istanbul, are cea mai mare colectie de covoare orientale din Europa, peste 100, a caror vechime dateaza din secolele XV– XVI.

Iar surprizele nu se opresc aici: ai vazut vreodata un clopot de bronz care cantareste 6 tone si la care daca te uiti ai senzatia ca sub greutatea lui o sa fii strivit precum o musca? Ei bine, Biserica Neagra din Brasov se mandreste ca detine si cel mai mare clopot din Romania.

Si, nu in ultimul rand, cu siguranta vei dori sa faci o fotografie cu orga celebra, amplasata aici, intre anii 1836 – 1839, de firma berlineza Buchholz, care are de asemenea niste dimensiuni impresionante: aproximativ 4000 de tuburi, 4 manuale cu cate 56 de taste și un pedalier cu 27 de taste, 76 de registre și dispune de 63 de registre sonore…

In 2014, cand Printul Charles al Marii Britanii, a vizitat centrul vechi al Brasovului, inclusiv Biserica Neagra, a declarat – “Ma simt foarte bine aici, la voi!”.

Cu siguranta, acelasi sentiment il vei trai si tu daca vei include in turul bisericilor care merita sa fie vazute in Romania si Biserica Neagra, care pur si simplu iti va colora sufletul, ca orice intalnire cu frumosul, cu arta.

Si de mancare, de cele mai bune restaurante din Brasov, de magazine de suveniruri, nu ti-am spus inca nimic.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-un tur privat de 2-3 zile sau mai multe, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Romania sau un tur al bisericilor fortificate si al oraselor medievale…

 

Tur de Brasov
O zi la Brasov, vizitand Biserica Neagra

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.