Scroll Top

Tur la Bran Dracula #1 Cel mai bine vandut Tur Castel Privat

Tur la Bran Dracula

#1 Cel mai bine vandut Tur la Bran Dracula

Pe noi romanii, ne distreaza ca 80% dintre sutele de mii de straini, care fac rezervari de tururi in Romania pentru Tur la Bran Dracula; si vin de peste ocean si din toate colturile lumii, sa vada in primul rand Castelul Dracula sau, mai bine spus, Castelul Bran, pleaca de aici cu lectia corecta de istorie invatata si uita de fictiunea lui Bram Stoker.

Vei intelege, dupa ce vezi la fata locului, de ce este un simbol al turismului romanesc si a devenit chiar cel mai vizitat obiectiv turistic din Romania.

Atunci cand te vei afla in fata Castelului Bran, care este amplasat intr-un loc feeric, vei avea senzatia, ca ti se deschide o poarta – de altfel, exact asta inseamna si numele cetatii in limba slava – intre mit si realitate, intre cer si pamant.

 

Iti vei da seama, cand vei ajunge sus de tot si vei simti ca esti langa nori, ca, acum peste 600 de ani, numai o mana din cer ar fi putut aseza o asemenea cetate fortificata, exact pe varful acestei stanci abrupte, ca-n povesti, care troneaza muntii, imprejmuita de padure, singura legatura cu solul fiind soseaua de acces dinspre partea de est.

Si, tocmai, pentru ca a fost construit la o inaltime apreciabila, Castelul Bran dispune de o vedere exceptionala spre dealurile invecinate, sprea Valea Moeciu sau Tara Barsei, de asemenea cele mai dorite zone turistice din Romania, asa incat la oricare dintre cele patru etaje ale castelului te-ai afla nu te poti hotari la ce sa te uiti mai intai: la privelistea de pe geam sau la colectiile de mobilier, costume, arme, armuri, etc..

De altfel, in 2012, Castelul Dracula sau Castelul Bran, alaturi de domeniul ce cuprinde Parcul Regal, cele doua lacuri, Casa de ceai, Casa administratorului și Casa Principesa Ileana, au fost clasate de Revista Forbes, pe locul doi, in topul celor mai scumpe proprietati din lume, fiind evaluat atunci la impresionanta cifra de 140 de milioane de dolari.

Oricum, daca, venind aici, ti-ai pus in gand, nu doar sa te bucuri de muzeele din Romania, ci si sa-l redescoperi pe contele Dracula, e bine sa stii ca, in realitate, acesta este doar un personaj fictiv, din cartea cu acelasi nume a scriitorului irlandez Bram Stoker, care a fost inspirat in romanul sau, atat de domnitorul roman Vlad Tepes, descris in anumite cronici drept un tiran sangeros, cat si de castelul din Transilvania care a devenit ulterior Castelul Dracula.

Cand vei patrunde serios in adevarata poveste a lui Vlad Tepes,

zis si Vlad Dracula, fiul lui Vlad Dracul si-n istoria neromantata a Romaniei, vei descoperi ca acest strateg si curajos domnitor, care a bagat spaima in turci sau alti potentiali atacatori ai Romaniei, a facut multe acte de vitejie si a fost mult indragit de popor.

Insa, desigur ca, dupa vizita la Tur la Bran Dracula, vei avea ce povesti copiilor, daca nu reusesti sa-i aduci cu tine sau prietenilor si celor apropiati, mai ales ca iti poti alege diferite vederi cu contele Dracula, suveniruri din Romania, pliante si alte amintiri de la Castelul Bran, care, alaturi de fotografiile si selfie-urile facute de tine, vor fi o experienta unica, pe care nu vei avea cum sa o uiti usor.

Dupa ce vei trai toate acest Tur la Bran Dracula, iti vei dori sa citesti mai multe carti si sa vezi si filmul istoric romanesc despre Vlad Tepes, care-ti va arata ca uneori trebuie sa recurgi la masuri extreme, ca sa poti salva o natiune mica si bogata, vanata tot timpul, de-a lungul intregii ei istorii, de catre invadatori.

Daca ti-ai propus sa traiesti o experienta medievala garantata, bucurandu-te de o excursie la Castelul Dracula si vrei sa-ti faci rezervari de vacante in Romania, putem face pentru tine chiar o excursie concept, numai daca ne spui cu mare aproximatie, cand ai concediul, ca sa vedem cum il putem include intr-un tur de o zi sau tururi de mai multe zile, incercand sa suprapunem si cu alte evenimente programate, de genul: concerte, targuri si expozitii, promotii si reduceri.

Despre agricultura bio, mancarurile traditionale romanesti si bauturile noastre renumite, de genul tuica, horinca, palinca si vinurile exceptionale, sper ca ai auzit de la aparitiile televizate ale Printului Charles, care lauda tot timpul Romania?

Rezerva acum Tur la Bran Dracula, un tur privat si noi iti raspundem, cum stam cu programarile si disponibilitatea masinilor si-n functie de sezon, de numarul de persoane, pe care vrei sa le iei cu tine, ca sa va bucurati impreuna. Acest obiectiv turistic: Tur la Bran Dracula, poate fi inclus intr-un tur privat de 1-2-3 zile sau mai multe, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Romania sau un tur al castelelor si al oraselor medievale…

Tur la Bran Dracula #1 Cel mai bine vandut Tur Castel Privat: Castelul Bran, Castelul Dracula

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.