Scroll Top

Tur Palatul Parlamentului – Obiective turistice Bucuresti

Bucharest-Private-Tour-Parliament-1

Tur de Bucuresti cu obiectiv Palatul Parlamentului sau Casa Poporului construita de Ceausescu

 

La Casa Poporului/Palatul Parlamentului din Romania – Vei vedea intr-un tur de Bucuresti de cateva ore, cat de periculos si nociv poate sa fie pentru un popor, sa lase sa ajunga la putere un regim totalitar, dar si comunist pe deasupra. Te vei simti mic-mic de tot in comparatie cu opulenta si megalomania inutile, pe care le poate naste somnul ratiunii.

Imagineaza-ti ca ai sansa sa-ti faci un selfie si sa spui:
Dragi prieteni, iata cel mai greu sealfie de pe Planeta, pentru ca vei avea in spate o cladire considerata cea mai mare cladire din lume, dupa Pentagon, deci a II-a constructie administrativa dupa Pentagon si, totodata, cea mai grea cladire de pe Planeta.

Mai mult ca sigur, la Pentagon sunt sanse extrem de mici sa poti avea acces, datorita distantei si interdictiilor, insa Casa Poporului, cea construita de Ceausescu, e unul dintre cele 10 locuri pe care sa nu le ratezi in Bucuresti, fie ca te afli doar intr-un tur de o zi, intr-un tur de doua zile in Romani sau pur si simplu intr-o vacanta in Romania.

Zilnic te poti intalni aici, la Palatul Parlamentului din Bucuresti cu mari actori, mari personaliatati din intreaga lume, care nu rateaza un asemenea obiectiv turistic, cand ajung in Romania.

Catherine Lalumiere, Secretar General al Consiliului Europei, spunea despre aceasta cladire „un palat al megalomanului, dar, de asemenea, o capodoperă a românilor”, in timp ce celebrul actor Steven Seagal a fost atat de incantat, incat a revenit in Romania si cu familia.

Cu siguranta vei avea mai multe surprize, decat mi-am propus sa scriu aici, dar, cand pasesti inauntru, te vei minuna si de cel mai mare candelabru de cristal, care cantareste “doar” 3 tone.

 Cat de mic si neinsemnat se poate simti cineva in fata unei usi sculptate de stejar masiv de peste 4 metri?

Vei afla mai multe si despre fantomele care bantuie Casa Poporului noaptea si rup sigilii sau declanseaza sistemele de securitate, experiente despre care vei povesti si prietenilor tai.

Si cum o fotografie face cat o mie de cuvinte, e bine sa alegi un tur standard al Palatului Parlamentului, neaparat cu vizitarea atat a subsolului, cat si a terasei de unde sa poti trage cateva cadre cu panorama orasului Bucuresti, a carui constructie se dorea, atunci cand a fost proiectat, a fi o replica a orasului Phenian, capitala Coreei de Nord.

O vizita la Casa Poporului inseamna mult mai mult decat simple amintiri din Romania sau constructii unice in lume, presupune o mare experienta turistica, spirituala si culturala, printr-un contact direct cu o parte importanta a istoriei romanilor, dar si a lumii si, pana la urma, o intelegere a ultimelor decenii de istorie din Europa de Est.

Cum spunea Robert A. N. Stern: „Dialogul dintre client si arhitect este o conversatie cat se poate de intima, intrucat atunci cand vorbesti despe construirea unei case, vorbesti despre vise.”, iar Casa Poporului din Bucuresti e un vis al unei epoci de aur, despre care merita sa povestesti chiar si nepotilor tai.

Vizitarea dureaza in medie cam 1 ora

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-un tur privat de o zi sau mai multe sau de doar cateva ore, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Bucuresti Romania.

Tur Palatul Parlamentului
Obiective turistice Bucuresti

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.