Scroll Top

Tur la manastiri prin Romania – Manastiri vechi Turnu, Cozia

Private Trip toTurnu Monastery
Excursie privata la manastirea turnu

Chiar daca nu esti un pasionat al istoriei romanilor si al Imperiului roman, e pacat daca iti petreci o vacanta in Romania, sa nu incluzi in circuitul turistic cu cele mai frumoase manastiri si Manastirea Turnu, din judetul Valcea.

Altfel, trebuie spus ca numele manastirii Turnu – important obiectiv turistic din Romania – ridicata in imediata apropiere de manastirea Cozia, provine de la un turn aflat pe stanca numita “Piscul lui Teofil”, construit de legiunile romane in castrul Arutela, in secolul al doilea.

Pozitionata intr-un peisaj de poveste, pe malul stang al raului Olt, avand muntii de cealalta parte e aproape imposibil sa nu te indragostesti de geografia locului, iar in plus ajungand aici te poti lauda ca ai stat la si “masa lui Traian” – o piatra ce poarta aceasta denumire, tot aici fiind, in afara de castrul roman, si baile termale de la Bivolari si doua chilii rupestre, cu paturi sapate in piatra, unde s-au odihnit calugari care au slujit lui Dumnezeu.

Cu siguranta e foarte greu sa-ti imaginezi cum e sa te odihnesti pe un pat de piatra avand in vedere confortul cu care ne-am obisnuit in ziua de azi, dar te poti aseza cat pentru o poza ca sa simti duritatea stancii si a conditiilor asumate de acei calugari.

In ceea ce priveste biserica manastirii Turnu, ridicata acum peste 500 de ani, desi nu are dimensiuni impresionante, te va incanta cu siguranta datorita picturilor zugravite pe peretii manastirii, a sculpturilor, dar si a ospitalitatii calugarilor din prezent a caror dragoste de oameni se simte inca de la intrare.

Caci au romanii o vorba: “cea mai bogata masa e lipsita de bucurie, daca cuvintele si purtarea gazdei nu arata oaspetilor ca sunt bine veniti.”

Putem include Manastirea Turnu in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur la manastiri prin Romania
Manastiri vechi Turnu, Cozia

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.