Scroll Top

Tur la Cimitirul Vesel – Cimitirul vesel, Sapanta, Maramures

Sapanta Merry Cemetery Private Trip in Romania Maramures
Excursie privata in maramures la cimitirul vesel de la sapanta

Nu stiu cum ti se-ntampla tie si ce ai auzit despre Cimitirul Vesel de la Sapanta, dar eu, cand ma apropii de orice cimitir, intotdeauna imi vine sa iau un aer sobru si orice ai face sau ai zice, nu mi-ar veni sa rad.

Ei bine, daca ajungi la noi in Maramures, la Sapanta, ai sa incalci regula asta, pentru ca aici toata lumea rade.

Deci, cum intri in Cimitirul Vesel, ai sa si vezi grupuri-grupuri de oameni in jurul cate unei cruci, care rad de lesina 🙂

Acest muzeu unic in lume, in aer liber, din Romania, mai adauga un record.

 Aici vei avea ocazia, desi te afli intr-un cimitir, sa zambesti de 800 de ori privind la crucile de stejar viu colorate, la picturile naive reprezentand scene din viata persoanelor ingropate acolo, si citind textele umoristice de pe cruci.

Totodata asa vei intelege si cultura religioasa a acestui neam care priveste moartea ca pe o sarbatoare, si are o credinta puternica in nemurire.

De altfel, marele nostru poet national Mihai Eminescu scria “caci moarte nu exista/ si ce numesti tu moarte,/ e o viata altfel scrisa/in sfanta firii carte”.

Putem include Cimitirul Vesel in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur la Cimitirul Vesel
Cimitirul vesel, Sapanta, Maramures

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.