Tur la Sighisoara – UNESCO Dracula, Transilvania, Ev mediu

Private Guide in Sighisoara
Excursie privata in sighisoara orasul medieval

Daca vrei sa faci un popas in timp, in epoca medievala, atunci chiar trebuie sa vezi Cetatea Sighisoara, orasul medieval din Romania, unde s-a nascut si “Contele Dracula” sau, mai bine spus, domnitorul Vlad Tepes.

Construita in 1280, cetatea Sighisoara nu este doar unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, ci este o cetate vie care s-a pastrat neschimbata pana astazi, fiind locuita de peste 700 de ani, ceea ce este un lucru foarte rar intalnit in lume.

De altfel, dupa primii pasi facuti pe pavajul din piatra cubica, dincolo de poarta cetatii si de zidurile inalte, in unele locuri ajungand chiar pana la 14 m, o sa te convingi singur ca te afli in unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa, si deci nu e de mirare ca Sighisoara a fost trecuta pe lista monumentelor cultural-istorice din patrimoniul UNESCO.

Oriunde ti-ai intoarce privirea, fiecare cladire din cetatea Sighisoara este un muzeu in aer liber, care poarta semnele sutelor de ani de existenta, parfumul de vechi, dar si povestile de dragoste, luptele, plansul, bucuriile celor care au locuit aici – o incarcatura aparte care te face sa uiti de tine, dar fara sa iti poti explica acest sentiment.

Inconjurata de un zid de 930 de m, cetatea avea candva 14 turnuri unde functionau sediile diferitelor bresle mestesugaresti, din care in prezent doar 9 se mai pastreaza: cel mai important Turnul cu Ceas, de unde poti admira cetatea de la o inaltime de 64 de m, Turnul franghierilor unde locuieste in prezent ingrijitorul cimitirului evanghelic, Turnul macelarilor, cojocarilor, croitorilor, cositorarilor, tabacarilor, fierarilor, lacatusilor si dogarilor, cizmarilor.

Strazile cand mai inguste, cand mai mari te duc singure si catre prima

scoala din Sighisoara, infiintata in 1522, catre scoala majora, functionala din 1607, care are ceva unic – o scara acoperita cu 300 de trepte, dar si catre Biserica manastirii dominicane.

 Casa unde s-a nascut Dracula, nume atribuit domnitorului roman Vlad Tepes, dupa personajul fictiv dintr-o carte cu acelasi nume a scriitorului irlandez Bram Stoker, care a fost inspirat de voievodul roman, se afla chiar langa Turnul cu ceas, in prezent functionand ca restaurant si bar, adica un loc de relaxare unde poti degusta mancaruri traditionale romanesti si alte bunataturi.

Asadar pentru nimic in lume nu trebuie sa renunti la vizita in Sighisoara daca vei alege sa faci turul cetatilor din Romania, caci nu se stie daca vei mai avea aceeasi oportunitate si a doua oara.

Putem include Sighisoara in program in multiple forme de rezervare tururi in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur la Sighisoara
UNESCO Dracula, Transilvania, Ev mediu

Related Posts

Nicolas Experience Tours
×

0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.