Scroll Top

Tur la Manstirea Cozia – Tur al vechilor manastiri Romania

Private Tour to Cozia Monastery

Doar daca prinzi turul manastirilor din Romania si ajungi la Manastirea Cozia, poti intelege de ce se-nghesuie zeci de mii de turisti sa o vada.

Strajuita de peste 600 de ani, pe de o parte de raul Olt, iar de cealalta de muntele Cozia, cand ajungi la adapostul zidurilor acestei manastiri fortificate, care ne-a aparat de cotropitori, vei simti, parca, o intoarcere in timp, in Gradina Edenului, de unde au fost izgoniti Adam si Eva…

Nu doar ca aici s-au retras adesea domnitorii tarii pentru reculegere si reincarcare energetica, dar tot la manastirea Cozia s-a semnat si “Pacea de la Cozia”, intre politicienii care guvernau tara in 1999 si sindicalistii minieri nemultumiti de conditiile de salarizare, care s-au rasculat.

Printre cele mai importante monumente istorice din Romania, Manastirea Cozia are o insemnatate deosebita atat din punct spiritual, cat si artistic, aici fiind realizate multe sculpturi in piatra, lemn si pictura murala, tot aici fiind si singurul loc din tara unde se poate vedea chipul lui Mircea cel Batran, unul dintre cei mai iubiti domnitori ai romanilor.

Si ca o curiozitate despre manastirea Cozia din Romania trebuie mentionat ca a fost subiectul a nu mai putin de 50 de poezii, in care s-a evocat nu doar frumusetea locului, ci si trecutul ei glorios.

Gavriil Preotul, in 1520, spunea despre manastire ca ”avea locuri fara galceava si alese, de pretrecere calugareasca, departe de lume si era plina de toate bunatatile, cu munti mari si cu vai, ingradita si ocolita cu un rau mare si izvoare mari si munte imprejurul ei. Si are toata hrana calugareasca, pomi si livezi si nuci si alti pomi roditori, fara numar, vii si gradini si acolo curge apa pucioasa… am vazut cu ochii nostri acel loc si i-am zis pamantul fagaduintei”.

Cu siguranta, cuvintele sunt sarace, cand vrei sa descrii “pamantul fagaduintei”, dar, daca ti-ai propus o vacanta in Romania pentru relaxare si imbogatire culturala, atunci merita sa nu ratezi.

Cand cauti o astfel de desprindere de lume, o incarcare a bateriilor si o imbogatire culturalo-senzoriala, tocmai asta-ti ofera Nicolas Experience Tours.

Si observa ca nu am spus nimic despre mancarea traditionala romaneasca, cele mai celebre bauturi romanesti si despre statiunile balneare si turistice din jurul manastirii Cozia.

Putem include Manastirea COZIA in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

 

Tur la Manstirea Cozia
Tur al vechilor manastiri Romania

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.