Scroll Top

Tur la manastirile pictate din Bucovina – Patrimoniu UNESCO

Private trip To Voronet Monastery
Excursie privata la manastirea voronet

De departe cel mai cunoscut asezamant ortodox din Romania este Manastirea Voronet, supranumita si Capela Sixtina a Estului, care atrage anual zeci de mii de turisti din toate colturile lumii, si care are cel putin trei elemente unice in lume pentru care merita sa o vizitezi cu ocazia acestei excursii in Romania.

Cel mai impresionant lucru la aceasta pictura bisericeasca celebra, realizata atat in interior, cat si in exterior este in primul rand culoarea de fond de exceptie – celebrul albastru de Voronet – produsa pe baza unei retete ramasa secreta pana in ziua de azi, singurul lucru care se stie cert fiind acela ca are la baza mineralul azurit.

Pe lista de curiozitati despre Romania, o alta despre Manastirea Voronet ar fi ca nuanta de albastru este identica cu cerul Bucovinei dintr-o anumita perioada a anului cand se culeg strugurii, insa chiar daca nu vei nimeri fix in acel anotimp cu siguranta te vei indragosti de albastrul de Voronet si vei dori sa-l imortalizezi in cat mai multe fotografii.

Tot aici, vei putea vedea ceva unic la pictura bisericii si anume faptul ca au fost introduse elemente folclorice, arhanghelii (una dintre cele 9 cete de ingeri), care sufla din buciume, instrumente caracteristice pastorilor romani de la munte.

Nu in ultimul rand, chiar daca nu iti vine sa crezi, o alta curiozitate este ca, biserica Manastirii Voronet, construita in 1488, a fost ridicata intr-un timp record, atat pentru acea vreme, cat si pentru vremurile noastre, de numai 3 luni si 3 saptamani.

Multe lucruri interesante pentru acest tur al Romaniei vom descoperi si la fata locului.

Putem include Manastirea Voronet in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur la manastirile pictate din Bucovina
Patrimoniu UNESCO

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.