Scroll Top

Tur in Oltenia – Manastirea Horezu, Patrimoniul UNESCO

Manastirea Izvorul Muresului - Romana Private Tour

Private trip to horezu monastery

Ai acum ocazia sa te lauzi, ca ai vazut cea mai frumoasa si cea mai rafinata manastire ortodoxa cu arhitectura 100% romaneasca si spun asta, pentru ca Manastirea Horezu a fost inclusa de la inceput in patrimonial cultural mondial al UNESCO, fara dubii, ca ar putea fi surclasata.

Tot ce trebuie sa faci este ca excursia in Romania sa aiba in topul listei cu cele mai vizitate manastiri si Manastirea Horezu, pentru ca, ajungand in zona, ai sansa sa vezi si cea mai celebra ceramica din Romania, ceramica de la Horezu, dar si cheile sapate in munti si pesteri celebre.

Ridicata in 1693 de catre unul dintre cei mai indragiti domnitori romani, Constantin Brancoveanu, lacasul de cult este o sinteza a artei romanesti din acea vreme si numai aici poti vedea un stil unic de arhitectura in lume si anume stilul brancovenesc, dupa numele initiatorului acestuia.

Sunt mult mai multe lucruri de spus despre abundenta de vulturi si huhurezi (bufnite), pasarile, care au dat si numele locului, dar prefer sa ti le spun la fata locului, pentru ca ai si multe lucruri de vazut si aflat.

Cineva povestea cum fotografia o gradina din sat superba, in care se afla intamplator si o gaina ratacita si, in timp ce fotografia peisajul superb, a venit din spate, fix pe deasupra capului, un ditamai vulturul, a insfacat gaina si a zburat cu ea in inaltul cerului, in timp ce aceea tipa, lasandu-l cu gura cascata, pentru curajul acestuia.

Putem include Manastirea Horezu in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

 

Tur in Oltenia - Manastirea Horezu,
Patrimoniul UNESCO

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.