Tur privat la Sinaia – Manastirea Sinaia, Castelul Peles

Sinaia Monastery Private Tour
Excursie privata la manastirea sinaia

Daca vrei sa uiti pentru o vreme, de unde ai plecat si sa uiti de timp, orice excursie in Romania si orice vacanta in Romania, pe care vrei sa le traiesti, ar trebui sa cuprinda in lista de obiective turistice speciale, care merita sa fie vizitate si Manastirea Sinaia, din localitatea cu acelasi nume, care se afla la o distanta de numai 500 de m de Castelul Peles si destul de aproape de Bucuresti.

Asezamantul ortodox, cu o vechime de peste 300 de ani, supranumit si “Catedrala Carpatilor” datorita pozitionarii in cea mai frumoasa statiune montana din Romania intr-un peisaj mirific, a fost si prima constructie pe acest teritoriu, ctitorul fiind spatarul Mihai Cantacuzino, care a luat decizia ridicarii lacasului de cult in urma unui pelerinaj la Locurile Sfinte, numele manastirii amintind de Muntele Sinai.

Din nou Romania in Cartea Recordurilor

Pentru ca a fost una dintre cele mai importante manastiri din Romania, aflata si pe lista monumentelor istorice romanesti, trebuie mentionat faptul ca a fost primul lacas de cult electrificat din tara.

Orice vizitator, care va pasi pragul manastirii va face cunostinta nu doar cu cei 300 de ani de istorie romaneasca, ci si cu un adevarat muzeu de arta si spiritualitate romaneasca, unde se afla prima Biblie (cartea sfanta a crestinismului) tradusa si tiparita in romana la Bucuresti in 1688, dar si o colectie impresionanta de icoane.

Sigur ca, daca obisnuiesti sa calatoresti prin lume, s-ar putea sa fii tentat sa compari cele mai mari biserici ortodoxe romanesti cu cine stie ce catedrale europene.

Manastirile si bisericile romanesti nu-si vor propune grandoarea marilor catedrale europene cum ar fi, de pilda, Sagrada Familia, din Barcelona, Notre Dame din Paris sau altele, insa pasind in prima bisericuta de la Sinaia, construita astfel incat sa adaposteasca doar 12 calugari, vei simti o caldura speciala, nascuta, parca, din intimitatea acestora cu Creatorul.

Intre zidurile groase, care nu lasa sa patrunda niciun sunet din afara, cu siguranta inima iti va bate intr-un alt ritm si precis vei simti ca timpul sta in loc si sfintii de pe pereti ti se adreseaza cumva…

Astfel vei intelege, de ce adesea regii Romaniei, dar si alte personalitati ale lumii culturale si politice din tara veneau sa se linisteasca aici si sa se reculeaga pentru a reveni pe scena vietii cu mai multa energie.

„Lucrurile cele mai bune şi mai frumoase nu pot fi vazute şi nici macar atinse. Ele trebuie simţite cu inima”, a spus Hellen Keller, iar tu poti avea ocazia sa constati daca e asa sau nu.

Putem include Manastirea Sinaia in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur privat la Sinaia
Manastirea Sinaia, Castelul Peles

Related Posts

Nicolas Experience Tours
×

0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.