Excursie de 9 zile in Romania
Daca esti pregatit pentru o aventura autentica si ai 9-10 zile la dispozitie, ar trebui sa te lasi pe mana noastra pe parcursul unui tur de 9 zile in Romania impreuna cu ghidu tau privat, ca sa ai ce povesti ani de zile de acum inainte.
Iata la ce experiente spectaculoase m-am gandit pentru tine si pot fi atinse in acest tur privat de 9 zile:
ZIUA 1
1. Curtea de Arges
2. Castelul Poenari (urcarea celor 1480 de trepte)
3. Barajul VIDRARU
4. Transfagarasan (iun-sep)
ZIUA 2
1. Turul orasului SIBIU
2. Rezervatie zimbri HATEG
3. Castelul Huniazilor
4. Manastirea PRISLOP
5. Biserica Densus
ZIUA 3
1. Turul orasului Alba Iulia
2. TRANSALPINA
3. Pestera POLOVRAGI
4. Manastirea Horezu
ZIUA 1
1. Tur privat la Curtea de Arges
Stim cu totii ca lucrurile bune, durabile si frumoase, se obtin numai cu sacrificii, de aceea, cand ajungi la Curtea de Arges, vechiul orasel, care are o istorie plina de evenimente, pentru ca ai sansa sa vezi ruinele de la curtea domneasca a Tarii Romanesti, Biserica Domneasca din secolul XIII, dar, in acelasi timp si alt monument sitoric, celebra Manastire Arges, construita de mesterul Manole pe la 1517, despre care se spune ca si-a zidit pe sotia sa Ana intre ziduri, pentru ca tot ce construiau ei, se darama, iar in vis i s-a aratat ca trebuie sa faca acest lucru…
Iata ca, in acest fel, debutezi o excursie plina de experiente si curiozitati, in care, doar daca bei apa rece de izvor, tot iti vei aduce aminte toata viata.
Ceva mai multe detalii despre obiectivele acestei excursii private la Curtea de Arges
2. Excursie privata la Castelul Poenari
Daca ar fi sa alcatuim turul castelelor din Romania, pentru fanii legendei lui Dracula si pentru amatorii de aventura, cu siguranta nu ar trebui sa lipseasca de pe lista curiosilor si Castelul Poenari / Cetatea Poenari.
Nu de alta, dar urcand cele 1480 de trepte pentru a ajunge la cetatea Poenari – important obiectiv turistic din Romania – poti sa spui, fara sa gresesti, ca te afli pe urmele lui Dracula…
Vezi si alte curiozitati de pe parcursul acestei excursii private la Cetatea Poenari
3. Excursie la Barajul Vidraru
Te-ai simtit vreodata, ca om, la fel de mare ca natura? Iti imaginezi ce a simtit inginerul hidrotehnician si toti ceilalti constructori, care si-au pus semnatura pe proiectul pentru Barajul Vidraru si au lucrat efectiv, ca sa creeze acest imens lac de acumulare din inima muntilor?
Barajul Vidraru este mai mult decat unul dintre obiectivele turistice din Romania, care atrage anual sute si mii de straini, este o minune a tehnicii ingineresti, un loc unde ramai cu gura cascata si ti se taie respiratia in momentul in care privesti in jos spre lacul de acumulare, creat pe raul Arges.
Vezi si alte curiozitati si recorduri cu care te vei intalni pe parcursul acestei excursii private la Barajul Vidraru
4. Excursie pe Transfagarasan
Descopera cel mai spectaculos drum din lume
Cum sa descrii in cuvinte un drum ca o aventura si o experienta, pe care, nici filmul realizat de cei de la Top Gear, care spun ca acesta este cel mai frumos drum din lume, nu poate sa-ti arate?
Iata acel video spectaculos, care ne-a facut celebri.
ZIUA 2
1. Turul orasului Sibiu
Ca sa intelegi mai bine intr-un tur de oras, de ce orasul Sibiu a fost ales Capitala Culturala Europeana, ar trebui sa vezi cel putin Centrul Vechi, Catedrala Evanghelica si apoi orasul in sine, care chiar sunt unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, pentru ca reusesc sa multumeasca aproape toate gusturile si orice turist pretentios.
Indiferent ca esti pasionat de cultura autentica, ca ai o fire mai romantica sau mai aventuroasa, vei gasi exact ceea ce ai nevoie, pentru a te simti bine si a te relaxa, uitand de grijile cotidiene si admirand frumosul din toate punctele de vedere.
Frumusetea cetatii Sibiului porneste de la curiozitatile si recordurile, pe care le gasesti aici, de la arhitectura cladirilor, de la alinierea strazilor, de la patrimoniul cultural si artistic si pana la cadrul natural din zona, pentru ca este inconjurat pe doua laturi de muntii Fagarasului si Lotrului.
Vezi si curiozitatile, pe care le mai gasesc aici si cei care rezerva excursii private la Sibiu sau vin special la SIBFEST, Festivalul International de Teatru de la Sibiu >>
2. Rezervatie zimbri HATEG – Romania
Rezervatie zimbri Hateg
Cand ai zimbrul pe stema si pe heraldica romaneasca in general, este imposibil sa nu fii impresionat de Rezervatia de zimbri de la Hateg, de aceea ne asteptam ca si tu sa fii impresionat.
Si, pentru ca nu intalnesti zimbri oriunde in lume, pentru ca sunt pe cale de disparitie, acesti ierbivori impunatori, iti vor atrage atentia prin dimensiunea, salbaticia si forta lor.
3. Castelul Huniazilor/ Corvinilor
Cu ajutorul ghidului tau privat vei putea explora un castel medieval ca-n povesti.
Stiai ca aici a fost tinut prizonier Vlad Tepes, de catre Iancu de Hunedoara.
Cuvintele nu pot exprima frumusetea si ingeniozitatea acestui castel impozant si foarte bine intretinut.
Urmarind acest video, iti vei da seama mai bine, cat de frumoasa va fi aventura si ce selfie-uri iti vei face cu armurile cavalerilor, cu crenelurile, pe care te vei urca si cu peisajul superb, care inconjoara fortificatia, cu ocazia acestei excursii private la Castelul Huniazilor / Corvinilor
4. Manastirea Prislop
Daca esti interesat catusi de putin de ortodoxie si monumente istorice, ai aflat probabil de nenumaratele pelerinaje de la Manastirea Prislop si de energia binelui si curativa, pe care o poarta aceasta asezare bisericeasca veche de peste 400 de ani.
Istoria merita traita la fata locului, pentru ca energia se descopera insasi prin asezarea geografica spectaculoasa si prin comuniunea in rugaciune a maicilor calugarite de acolo.
Iti spun de pe acum ca de cate ori am fost, am gasit coada, mai ales la mormantul Parintelui Arsenie Boca, calugar si staret al manastirii, pe care romanii il considera sfant inca de pe vremea cand era in viata si asteapta sa fie canonizat.
Vei afla mai multe minuni chiar de la oamenii, care fac pelerinaje constant aici, pentru ca si noua, la fiecare drum si excursie privata la Manastirea Prislop ni se intampla cate ceva frumos.
5. Excursie privata la Biserica Densus
Daca vrei sa vezi cea mai veche biserica ortodoxa din Romania, datand din secolul XIII, acum ai sansa sa te minunezi de amestecul de stiluri, care s-au contopit de-a lungul timpului peste acest “templu” monument istoric, care dateaza din secolul al IV-lea si este inscris pe lista de propuneri a Patrimoniului UNESCO.
Nicolae Iorga, cel mai mare istoric roman, a botezat Biserica Sfantul Nicolae din Densus “fara pereche in toata romanimea”.
Ai sansa sa vezi picturi murale din anul 1443, dar si ingeniozitatea constructiei, care a incercat sa conserve istoria, etapa cu etapa, cu toata taria.
Mai mult este de vazut, decat de povestit, pentru ca vei descoperi si tu toate curiozitatile la fata locului, exact ca si ceilalti turisti, care-si rezerva excursii private la Biserica Densus.
ZIUA 3
1. Turul Orasului Alba Iulia
Ai avut ocazia pana acum sa vezi vreodata o cetate fortificata de tip Vauben, considerata imposibil de cucerit si fiind realizata dupa modelul de stea in 7 colturi denumita asa dupa numele marelui inginer, militar si arhitect francez care a conceput-o?
Ei bine, daca vrei sa vezi ceva cu adevarat unic in turul castelelor din Romania, trebuie neaparat sa treci pe lista celor care merita sa fie vazute si cetatea fortificata Alba Iulia, cu trei sisteme de aparare, cu o arhitectura deosebita despre care vei dori sa povestesti si apropiatilor tai, o fortareata rara in toata Europa.
Vezi si alte curiozitati despre continuitatea de la castrul Roman Apullum la cetatea Alba-Iulia, pe care le vei descoperi cu ocazia acestei rezervari de excursii private la Alba Iulia >>
2. TRANSALPINA
Aventura continua pe cea mai inalta sosea din Romania, despre care se spune ca dateaza de pe vremea romanilor si, care, ulterior a fost denumita “Poteca dracului” probabil de catre ciobanii, care treceau in transhumanta cu oile dinspre Marginimea Sibiului spre Tara Romaneasca.
Si vorbim aici de punctul cel mai inalt al soselei, care are 2145m si de unde iti imaginezi deja cum arata muntii si cum se simte aerul.
Tu vei ramane cu maretia frumusetii peisajelor montane si cu aerul foarte curat, iar prietenii tai, care nu te-au insotit, se vor bucura de selfie-uri si de panorama si te vor invidia.
3. Pestera Polovragi
Nu stiu de cate ori ai facut expeditii in pesteri umede sau uscate, dar eu, cel putin, de cate ori intru intr-un astfel de spatiu, cum este si Pestera Polovragi, simt ca intru intr-o zona de sfintenie, cel putin pentru cateva momente, de parca intru intr-o alta dimensiune a mea.
Imagineaza-ti o pestera calda si umeda cu peste 9300 de metri de galerii, din care 800m vizitabila, care gazduieste multe curiozitati, printre care si tronul lui Zalmoxis, zeul tracilor, dar si Izvorul Speranţelor, Bolta insangerata, Camera Alba, Sala Divina, Moartea cu coasa, Cuptorul dacic, Regele si Regina, Casuta piticilor și Alba ca Zapada.
Sunt aici urme materiale din epoca bronzului, dar gasesti si o specie noua de lilieci.
Daca vrei sa simti o energie speciala, apropiindu-te de tronul lui Zalmoxis, despre care se spunea ca putea deveni cand tanar, cand batran, pentru asta si mai mult decat atata, merita sa ajungi acolo, facand o rezervare de excursie privata la Pestera Polovragi.
NOTA: Program de vizitare: de miercuri pana duminica, intre orele 10-17, iar luni si marti este inchisa.
4. Manastirea Horezu
Ai acum ocazia sa te lauzi, ca ai vazut cea mai frumoasa si cea mai rafinata manastire ortodoxa cu arhitectura 100% romaneasca si spun asta, pentru ca Manastirea Horezu a fost inclusa de la inceput in patrimonial cultural mondial al UNESCO, fara dubii, ca ar putea fi surclasata.
Tot ce trebuie sa faci este ca excursia in Romania sa aiba in capul listei cu cele mai vizitate manastiri si Manastirea Horezu, pentru ca, ajungand in zona, ai sansa sa vezi si cea mai celebra ceramica din Romania, ceramica de la Horezu, dar si cheile sapate in munti si pesteri celebre.
> Vezi detalii si curiozitati despre locuri si imprejurimi ce pot fi parcurse cu ocazia acestei excursii private la Manastirea Horezu
Harta turului / excursiei
Acest itinerariu este orientativ si poate suferi modificari pe parcurs, de aceea, va rugam sa considerati de referinta, ceea ce veti primi in oferta, dupa ce ati solicitat turul sau excursia respectiva.
Spunem asta, pentru ca, atat excursia la pesteri, cat si plimbarea pe Transfagarasan sunt accesibile numai anumite luni din an.
Tur privat 3 zile
Valahia, Transilvania - Transfagarasan
Page Contents