Scroll Top

Tur de Bucuresti cu Ateneu – Atractii turistice in Bucuresti

Bucharest-Romanian-Athenee-night-400x284

Private trip to the romanian athenaeum

Romanian atheneum bucharest private city tours virtual

Pentru ca respira muzica si cultura de bun gust, chiar si atunci cand nu este concert sau Festivalul George Enescu, Ateneul Roman este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bucuresti si, evident, de pe Calea Victoriei, care nu merita ratate, pentru ca este un simbol.

Faptul ca este dintr-o serie de cladiri monument istoric impresionante, inclusa in lista Patrimoniului European, face ca Ateneul sa fie si unul dintre cele mai vizitate destinatii turistice din Bucuresti.

Chiar daca nu esti un impatimit al muzicii clasice, Ateneul Roman contine o sala de concerte cu o sonorizare speciala si o arhitectura cu aspect de templu ionic, careia iti este imposibil sa-i rezisti, fara sa-ti faci macar un selfie in fata cladirii.

Cele opt coloane de la intrarea principala rivalizeaza cu cele ale templului Erechteion de pe Acropole, din Grecia.

Interiorul acestui obiectiv turistic din Bucuresti este si mai impresionant: atunci cand pasesti in holul de la intrare, unde sunt patru scari in spirala, in jurul unor coloane din marmura de Carrara si multe sculpturi decorative asezate in cerc.

MUZICA FORMELOR SI LA INTERIOR

Pur si simplu ti se taie respiratia si, datorita formei rotunde, cand incerci sa-l parcurgi cu privirea, simti cu adevarat, ca pamantul se invarte cu tine.

Spuneam ca sala de spectacole nu este mai prejos, fiind o adevarata bijuterie arhitectonica care impresioneaza, mai ales, prin fresca lunga de 70 de m si inalta de 3 m.

Aceasta fresca spectaculoasa inconjoara sala si contine picturi cu scene reprezentative din istoria Romaniei, dar la fel de spectaculoasa este si orga de concert, construita special si amplasata in fundalul scenei.

Daca esti impatimit de experiente culturale si artistice, fara indoiala ca, fotografiile realizate aici, vor reprezenta unele dintre cele mai frumoase amintiri din Romania pentru tine, pe care le vei putea arata si cunoscutilor tai.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-un tur privat de o zi sau de cateva ore, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Romania la Bucuresti

Tur de Bucuresti cu Ateneu
Atractii turistice in Bucuresti

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.