Excursie de 2 zile in Romania, care include si Transfagarasan
La ce aventura mai mare te poti gandi, dupa ce ai prins intr-o excursie de doua zile in Romania, pe langa castele, cetati medievale si cel mai frumos drum din lume, declarat de cei de la emisiunea celebra Top Gear?
Iata la ce experiente spectaculoase m-am gandit pentru tine si pot fi atinse in acest tur privat de doua zile:
ZIUA 1
1. Curtea de Arges
2. Transfagarasan
3. Castelul Poenari
4. Barajul Vidraru
5. Turul orasului Sibiu
1. Cetatea Sighisoara
2. Turul orasului Brasov
3. Biserica Neagra Brasov
4. Manastirea Sinaia
Cateva cuvinte despre excursia de doua zile in Romania:
ZIUA 1
1. Curtea de Arges
Stim cu totii ca lucrurile bune, durabile si frumoase, se obtin numai cu sacrificii, de aceea, cand ajungi la Curtea de Arges, vechiul orasel, care are o istorie plina de evenimente, pentru ca ai sansa sa vezi ruinele de la curtea domneasca a Tarii Romanesti, Biserica Domneasca din secolul XIII, dar, in acelasi timp si alt monument sitoric, celebra Manastire Arges, construita de mesterul Manole pe la 1517, despre care se spune ca si-a zidit pe sotia sa Ana intre ziduri, pentru ca tot ce construiau ei, se darama, iar in vis i s-a aratat ca trebuie sa faca acest lucru…
Iata ca, in acest fel, debutezi o excursie plina de experiente si curiozitati, in care, doar daca bei apa rece de izvor, tot iti vei aduce aminte toata viata.
Ceva mai multe detalii despre obiectivele acestei excursii private la Curtea de Arges
2. Excursie pe Transfagarasan
Cum sa descrii in cuvinte un drum ca o aventura si o experienta, pe care, nici filmul realizat de cei de la Top Gear, care spun ca acesta este cel mai frumos drum din lume, nu poate sa-ti arate?
Iata acel video spectaculos, care ne-a facut celebri
3. Excursie la Castelul Poenari
Daca ar fi sa alcatuim turul castelelor din Romania, pentru fanii legendei lui Dracula si pentru amatorii de aventura, cu siguranta nu ar trebui sa lipseasca de pe lista curiosilor si Castelul Poenari / Cetatea Poenari.
Nu de alta, dar urcand cele 1480 de trepte pentru a ajunge la cetatea Poenari – important obiectiv turistic din Romania – poti sa spui, fara sa gresesti, ca te afli pe urmele lui Dracula…
Vezi si alte curiozitati de pe parcursul acestei excursii private la Cetatea Poenari
4. Excursie la Barajul Vidraru
Te-ai simtit vreodata, ca om, la fel de mare ca natura? Iti imaginezi ce a simtit inginerul hidrotehnician si toti ceilalti constructori, care si-au pus semnatura pe proiectul pentru Barajul Vidraru si au lucrat efectiv, ca sa creeze acest imens lac de acumulare din inima muntilor?
Barajul Vidraru este mai mult decat unul dintre obiectivele turistice din Romania, care atrage anual sute si mii de straini, este o minune a tehnicii ingineresti, un loc unde ramai cu gura cascata si ti se taie respiratia in momentul in care privesti in jos spre lacul de acumulare, creat pe raul Arges.
Vezi si alte curiozitati si recorduri cu care te vei intalni pe parcursul acestei excursii private la Barajul Vidraru
5. Turul orasului Sibiu
Ca sa intelegi mai bine intr-un tur de oras, de ce orasul Sibiu a fost ales Capitala Culturala Europeana, ar trebui sa vezi cel putin Centrul Vechi, Catedrala Evanghelica si apoi orasul in sine, care chiar sunt unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, pentru ca reusesc sa multumeasca aproape toate gusturile si orice turist pretentios.
Indiferent ca esti pasionat de cultura autentica, ca ai o fire mai romantica sau mai aventuroasa, vei gasi exact ceea ce ai nevoie, pentru a te simti bine si a te relaxa, uitand de grijile cotidiene si admirand frumosul din toate punctele de vedere.
Frumusetea cetatii Sibiului porneste de la curiozitatile si recordurile, pe care le gasesti aici, de la arhitectura cladirilor, de la alinierea strazilor, de la patrimoniul cultural si artistic si pana la cadrul natural din zona, pentru ca este inconjurat pe doua laturi de muntii Fagarasului si Lotrului.
Vezi si curiozitatile, pe care le mai gasesc aici si cei care rezerva excursii private la Sibiu sau vin special la SIBFEST, Festivalul International de Teatru de la Sibiu >>
ZIUA 2
1. Cetatea Sighisoara
Daca vrei sa faci un popas in timp, in epoca medievala, din care sa ai ce povesti tuturor, atunci chiar trebuie sa prinzi excursia la Cetatea Sighisoara, orasul medieval din Romania, unde s-a nascut si “Contele Dracula” sau, mai bine spus, domnitorul Vlad Tepes.
Construita in 1280, cetatea Sighisoara nu este doar unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, ci este o cetate vie, care s-a pastrat neschimbata pana astazi, fiind locuita de peste 700 de ani, ceea ce este un lucru foarte rar intalnit in lume.
De altfel, dupa primii pasi facuti pe pavajul din piatra cubica, dincolo de poarta cetatii si de zidurile inalte, in unele locuri ajungand chiar pana la 14 m, te vei convinge, ca te afli in unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa, si deci nu e de mirare ca Sighisoara a fost trecuta pe lista monumentelor cultural-istorice din patrimoniul UNESCO.
Vezi cele mai importante curiozitati, pe care le poti descoperi pe parcursul unei excursii private la Sighisoara, cetatea medievala
2. Turul orasului Brasov
Cand vrei sa traiesti o experienta urbana diferita si sa-ti oxigenezi si plamanii intr-un mod destept, turul orasului Brasov este ideal pentru pasionati de istorie, muzica si cultura, aventuristi, gurmanzi, sportivi, vanatori, alpinisti, indragostiti si escapada asta este chiar de nepretuit.
Practic, vei vedea ca, Brasovul este la inaltime, din toate punctele de vedere, caci trebuie sa stii ca, desi construit la o altitudine medie de 625 m, pentru ca are in structura sa si varful Postavaru, este orasul aflat la cea mai mare altitudine din Romania, si daca ne referim la Romania in Cartea Recordurilor, ei bine, Brasovul este singurul oras din lume care are inclus in teritoriul sau o rezervatie naturala, cea de pe muntele Tampa.
Vezi ce minunatii mai gasesti aici pentru sanatatea, pentru mintea si sufletul tau.
Vezi alte curiozitati in turul orasului Brasov
3. Biserica Neagra Brasov
Source: WEBPHOTO.RO
Indiferent ca alegi un tur de o zi in Brasov sau un tur de doua ore, ar fi pacat sa ratezi Biserica Neagra din Brasov, nu doar pentru ca este cel mai mare edificiu de cult in stil gotic din sud estul Europei, ci si pentru ca nu ai mereu ocazia sa vezi cum arata zidurile unei biserici care a supravietuit in mod miraculos unui incendiu, petrecut in anul 1689.
Practic si-a capatat actualul nume, de Biserica Neagra, exact de atunci de cand zidurile ei s-au inegrit.
Imagineaza-ti o biserica parohiala a comunitatii evanghelice luterane, finalizata in 1477, deci de peste 540 de ani, a carei constructie poate gazdui 5000 de persoane.
Afla ca a fost dintotdeauna, unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, fiind si cea mai mare biserica din Romania, pentru ca masoara 89 m lungime si 38 m latime, ceea ce inseamna ca are o capacitate de 5000 de persoane.
Daca vrei sa afli mai multe detalii despre Biserica Neagra citeste aici
4. Manastirea Sinaia
Exact in cea mai frumoasa statiune montana, in locul in care multi regi si conducatori ai tarii veneau des sa se reculeaga, vizitand Manastirea Sinaia, ai sansa sa dai timpul inapoi si sa gusti din simplitatea si bogatia spirituala a ortodoxiei, exprimate estetic de exceptie in tot ce reprezinta acest lacas de cult.
Indata ce vei trece de poarta inalta, pentru ca este o manastire fortificata, vei patrunde intr-o liniste aparte, ca aceea a inaltului cerului, iar pacea interioara te va cuprinde si pe tine, ca pe noi toti, de cate ori ajungem acolo.
Asezamantul ortodox, cu o vechime de peste 300 de ani, supranumit si “Catedrala Carpatilor” datorita pozitionarii in cea mai frumoasa statiune montana din Romania intr-un peisaj mirific, a fost si prima constructie pe acest teritoriu, ctitorul fiind spatarul Mihai Cantacuzino, care a luat decizia ridicarii lacasului de cult in urma unui pelerinaj la Locurile Sfinte, numele manastirii amintind de Muntele Sinai.
Mai multe detalii aici despre aceasta excursie privata la Manastirea Sinaia
Harta turului/ excursiei
Acest itinerariu este orientativ si poate suferi modificari pe parcurs, de aceea, va rugam sa considerati de referinta, ceea ce veti primi in oferta, dupa ce ati solicitat turul sau excursia respectiva.
Spunem asta, pentru ca, atat excursia la pesteri, cat si plimbarea pe Transfagarasan sunt accesibile numai anumite luni din an.
Tur pe Transfagarasan 2 zile,
cel mai frumos drum din lume!
Page Contents