Pe noi romanii ne distreaza faptul ca un roman de fictiune face ca Mormantul lui Dracula/ Vlad Tepes si, mai ales, Castelul Bran sa devina unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania. Asta fascineaza in mod special pe orice turist, care alege o vacanta in Romania, chiar daca nu este un pasionat al vampirilor…
Imposibil sa nu fi auzit despre legenda lui Dracula, care a strabatut intreaga lume, mai ales datorita numeroaselor ecranizari facute de-a lungul timpului.
Inchipuie-ti numai cate like-uri ai sa primesti daca vei posta o poza cu prietenii de la mormantul lui Dracula pe pagina ta personala de facebook.
Iar daca vei afla si despre cine a fost cu adevarat Dracula o sa ramai mai mult decat cu niste simple amintiri din Romania, in plus, vei putea avea satisfactia dezlegarii misterelor lui Dracula, care-I vor lasa cu gura cascata pe amicii tai, cand le vei impartasi si le vei arata pozele.
Cred ca stii deja, ca Dracula nu este decat un personaj fictiv, inventat de Bram Stoker, din cartea cu acelasi nume si a carei actiune, desi se petrece in Transilvania (zona unde se afla si casele Printului Charles din Romania) si in Anglia secolului XIX, este tot o fictiune si nu are nicio legatura cu domnitorul roman Vlad Tepes, care l-a inspirat pe scriitorul irlandez.
Vampirismul a fost pus pe seama voievodului roman din cauza cruzimii metodei de pedepsire a tradatorilor, hotilor si a dusmanilor, respectiv – trasul in teapa.
Altfel, despre moartea lui Dracula/ Vlad Tepes nu se cunosc prea multe detalii, insa printre cele mai populare ipoteze sunt ca ar fi fost ucis intr-o lupta impotriva turcilor sau ca ar fi fost omorat in timpul unei batalii de catre boieri valahi, in urma unui complot.
Din cauza aceasta, se incearca si fabulatii despre locul unde a fost ingropat Dracula de catre calugarii vremii, care l-au indragit pentru vitejia lui si dragostea de tara si care au riscat sa moara pentru gestul lor.
Majoritatea istoricilor, care au avut acces la scrierile din cartile manastiresti, considera ca mormantul este la Manastirea Snagov, in apropiere de Bucuresti, lacas ortodox ce se afla ridicat intr-un peisaj mirific, pe o insula in mijlocul unui lac cu acelasi nume, singura legatura cu uscatul fiind barcile.
O alta ipoteza despre locul unde s-ar afla mormantul lui Vlad Tepes este la ctitoria lui, respectiv Manastirea Comana, de asemenea, lacas ortodox fortificat, care te va fascina prin vechimea, simplitatea, dar si incarcatura sa istorica.
Daca vei merge si acolo, fiind aproape de Bucuresti, vei trai o alta aventura, pentru ca ajungi sa vezi delta Neajlovului si un minunat parc de aventuri, restaurante plutitoare, unde se pot servi cele mai bune mancaruri romanesti si multa distractie in aer liber, plimbari cu trasura, biciclete sau calare.
Oricum ar fi pacat sa faci o excursie in Romania si sa ratezi tocmai aceste atractii turistice experientiale, care pe multi ii lasa cu gura cascata.
Putem include Manastirea Snagov/ Mormantul lui Vlad Tepes in program in multiple forme de rezervare tururi in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..