Excursie de 8 zile in Romania
M-am gandit sa te fac sa uiti chiar de tot de unde ai plecat in aceasta excursie de-a dreptul initiatica, pentru ca un tur de opt zile in Romania, ne da sansa sa acoperim istorie de mii de ani, sa trecem pe langa paduri virgine, castele medivale, biserici fortificate si istorii despre care putini oameni stiu. Vom merge chiar in locul unde timp de 300 de ani doar o singura familie a divortat.
Ti-am regizat o experienta autentica si aventura, care sa-ti provoace, pe rand, toate simturile.
Iata la ce experiente spectaculoase m-am gandit pentru tine si pot fi atinse in acest tur privat de 8 zile:
ZIUA 1
1. Turul orasului Bucuresti
2. Muzeul Satului
3. Casa Poporului/ Palatul Parlamentului
1. Manastirea Curtea de Arges
2. Cetatea Poenari
3. Centrul vechi Sibiu
ZIUA 3
1. Biserica Fortificata Biertan
2. Cetatea Sighisoara
Inoptare in Sibiu
1. Mina de sare de la Turda
2. Centrul vechi Cluj Napoca
3. Biserica de lemn de la Surdesti
ZIUA 5 (Exploram Maramuresul)
1. Vizita la o Piata de Animale (depinde de ziua saptamanii)
2. Cimitirul Vesel de la Sapanta
3. Muzeul Victimelor Comunismului de la Sighetu Marmatiei
4. Spectacol de muzica populara
1. Manastirea Barsana
2. Pasul Tihuta/ Borgo Pass Road
3. Manastirea Sucevita
4. Manastirea Moldovita
ZIUA 7
1. Manastirea Voronet
2. Manastirea Humor
3. Cheile Bicazului (Bicaz Gorges)
4. Orasul Brasov
ZIUA 8
1. Centrul Vechi Brasov
2. Castelul Bran
3. Sinaia Castelul Peles
4. Manastirea Sinaia
ZIUA 1
1. Turul orasului Bucuresti
Ca sa ai o mica aventura in 8 ore, m-am gandit sa grupam intr-un concept, cele mai vizitate obiective turistice romanesti, pe care turistii straini si le doresc neaparat, atunci cand solicita tururi private in Bucuresti mai scurte de 10 ore si acestea sunt:
- Palatul Parlamentului
- Muzeul Satului
- Ateneul Roman
- Calea Victoriei
- Piata Revolutiei
- Centrul Vechi
- Arcul de Triumf
- Parcul Cismigiu Bucuresti
Iata in acest tur virtual din video, cum se vede prin ochii unor rusoaice Bucurestiul in urma unui tur privat de cateva zile
ZIUA 2
1. Curtea de Arges
Stim cu totii ca lucrurile bune, durabile si frumoase, se obtin numai cu sacrificii, de aceea, cand ajungi la Curtea de Arges, vechiul orasel, care are o istorie plina de evenimente, pentru ca ai sansa sa vezi ruinele de la curtea domneasca a Tarii Romanesti, Biserica Domneasca din secolul XIII, dar, in acelasi timp si alt monument sitoric, celebra Manastire Arges, construita de mesterul Manole pe la 1517, despre care se spune ca si-a zidit pe sotia sa Ana intre ziduri, pentru ca tot ce construiau ei, se darama, iar in vis i s-a aratat ca trebuie sa faca acest lucru…
Iata ca, in acest fel, debutezi o excursie plina de experiente si curiozitati, in care, doar daca bei apa rece de izvor, tot iti vei aduce aminte toata viata.
Ceva mai multe detalii despre obiectivele acestei excursii private la Curtea de Arges
2. Excursie la Castelul Poenari
Daca ar fi sa alcatuim turul castelelor din Romania, pentru fanii legendei lui Dracula si pentru amatorii de aventura, cu siguranta nu ar trebui sa lipseasca de pe lista curiosilor si Castelul Poenari / Cetatea Poenari.
Nu de alta, dar urcand cele 1480 de trepte pentru a ajunge la cetatea Poenari – important obiectiv turistic din Romania – poti sa spui, fara sa gresesti, ca te afli pe urmele lui Dracula…
Vezi si alte curiozitati de pe parcursul acestei excursii private la Cetatea Poenari
3. Centrul vechi Sibiu alaturi de ghidul tau privat
Centrul Vechi al Sibiului si orasul in sine, chiar sunt cu adevarat unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, pentru ca reusesc sa multumeasca aproape toate gusturile si orice turist pretentios.
Indiferent ca esti pasionat de cultura autentica, ca ai o fire mai romantica sau mai aventuroasa, vei gasi exact ceea ce ai nevoie, pentru a te simti bine si a te relaxa, uitand de grijile cotidiene si admirand frumosul din toate punctele de vedere.
Frumusetea cetatii Sibiului porneste de la curiozitatile si recordurile, pe care le gasesti aici, de la arhitectura cladirilor, de la alinierea strazilor, de la patrimoniul cultural si artistic si pana la cadrul natural din zona, pentru ca este inconjurat pe doua laturi de muntii Fagarasului si Lotrului.
Vezi si curiozitatile, pe care le mai gasesc aici si cei care rezerva excursii private la Sibiu sau vin special la SIBFEST, Festivalul International de Teatru de la Sibiu
ZIUA 3
1. Biserica Fortificata Biertan
Stii acele locuri, care te lasa cu gura cascata? Ei, bine, Biserica Fortificata Biertan poate face asta, fiind una dintre primele asezari de sasi din Ardeal, astazi monument istoric, trecut pe lista patrimoniului UNESCO.
Sute si mii de turisti vin aici in fiecare an, sa vada de ce timp de trei sute de ani, aici a avut loc un singur divort si ai ocazia sa vezi inca cel putin doua lucruri unice in Romania.
Source: Wikipedia
Dincolo de peisajul deosebit care inconjoara zona, dincolo de faptul ca este o localitate foarte veche din Romania, ce dateaza de prin 1224, Biserica Fortificata din Biertan impresioneaza in primul rand prin modul de asezare, lacasul de cult fiind ridicat, la inaltime, in centrul localitatii, inconjurat de trei ziduri si 7 bastioane.
Iata si alte curiozitati despre prima yala din lume si altele despre acest monument istoric din Romania, pe care le poti descoperi cu ocazia acestei excursii private la Biserica Fortificata din Biertan
2. Cetatea Sighisoara
Daca vrei sa faci un popas in timp, in epoca medievala, din care sa ai ce povesti tuturor, atunci chiar trebuie sa prinzi excursia la Cetatea Sighisoara, orasul medieval din Romania, unde s-a nascut si “Contele Dracula” sau, mai bine spus, domnitorul Vlad Tepes.
Construita in 1280, cetatea Sighisoara nu este doar unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, ci este o cetate vie, care s-a pastrat neschimbata pana astazi, fiind locuita de peste 700 de ani, ceea ce este un lucru foarte rar intalnit in lume.
De altfel, dupa primii pasi facuti pe pavajul din piatra cubica, dincolo de poarta cetatii si de zidurile inalte, in unele locuri ajungand chiar pana la 14 m, te vei convinge, ca te afli in unul dintre cele mai bine conservate orase medievale din Europa, si deci nu e de mirare ca Sighisoara a fost trecuta pe lista monumentelor cultural-istorice din patrimoniul UNESCO.
Vezi cele mai importante curiozitati, pe care le poti descoperi pe parcursul unei excursii private la Sighisoara, cetatea medievala
ZIUA 4
1. Mina de sare de la Turda
Cand ai ocazia unei vacante in Romania, ar fi pacat sa nu te aventurezi intr-unul dintre cele mai frumoase locuri, respectiv Mina de sare de la Turda.
Aici nu este vorba doar, ca-ti “clatesti” plamanii cu un aer salin, foarte benefic pentru sanatate, dar si ochii se vor bucura, pentru ca ai ce vedea.
Descoperi lucruri de pe vremea romanilor, pentru ca au existat dintotdeauna exploatari de sare in zona, asa ca ai sansa sa vezi fostele mine Iosif, Terezia si Rudolf si utilaje medievale unice in Europa folosite la extractia de sare – fieraria, crivacul, moara de sare, precum si un altar cioplit in peretele de sare sau Scara Bogatilor, lucrata filigranat in lemn.
In plus, vei vedea de ce a meritat investitia de peste 6 milioane de euro in sali de tratament, un amfiteatru, sali de sport, inclusiv o roata panoramica de unde poti admira stalactitele din sare de aproape.
Afla mai multe despre curiozitatile ce se pot vedea cu ocazia acestei excursii private la Mina de Sare Turda
2. Centrul Vechi Cluj Napoca
Cine prinde o excursie in Romania, in Transilvania, fara sa faca turul orasului Cluj Napoca si fara sa aiba aparatul foto pregatit, rateaza frumusetile din Centrul vechi din Cluj Napoca, monumentele istorice si arhitectonice unice, respectiv cladiri impresionante in stil baroc, renascentist sau gotic, construite intre secolele XVII-XX, dar si oamenii frumosi si primitori de aici.
De restaurante si mancaruri nu mai vorbim, pentru ca aici poti sta uneori la coada, ca sa prinzi un loc la masa si sa te bucuri de preparatele minunate.
Nu trebuie ratate si celelalte obiective turistice din Cluj, cum ar fi Monumentul Memorandistilor, Statuia lui Mihai Viteazu, dar si Muzeul de Arta, Muzeul de Istorie sau cel de Etnografie, lucruri care adauga forta existentei spiritului nostru.
Dand CLICK aici, afli si alte detalii despre bogatiile pe care le descopera cei care rezerva excursii private la Cluj Napoca
3. Biserica de lemn de la Surdesti
Nimic nu se compara cu acea caldura speciala, pe care o emana constructiile din lemn, dar, ajungand sa vizitezi Biserica din lemn de la Surdesti, cu siguranta vei vedea de ce oamenii raman cu gura cascata si le cade palaria, la propriu, privind la turnul acesteia, care are o inaltime de 54 de metri.
Imagineaza-ti ce arta si maiestrie necesita o biserica din lemn, cu inaltimea totala de 72 de metri, care si cu tehnologia din zilele noastre ar da batai de cap constructorilor, dar, cand te gandesti ca ea a fost ridicata in 1721, deja vei intelege de ce este considerata o capodopera arhitecturala.
Noteaza-ti, ca se numara printre cele mai inalte lacasuri de cult din lemn din Europa si din lume, motiv pentru care a fost imediat inclusa si in lista patrimoniului cultrual mondail al UNESCO.
Dand CLICK aici afli si alte detalii despre ceea ce putem acoperi cu ocazia acestei excursii private la Surdesti
ZIUA 5 (exploram Maramuresul)
1. Vezi Maramuresul
Te vei convinge de ce se spune despre Maramures, ca inseamna salbaticie imblanzita, inseamna oameni magici si locuri magice.
Cand am aflat ca firma Daewoo sustine, ca ei sunt cei care au inventat masina de spalat cu bule, care spala cu apa rece, m-am gandit sa-i invitam pe ingineri coreeni sa viziteze Maramuresul, unde se spala cojoacele de lana si paturile mitoase la valtoarea, care functioneaza, de mii de ani, exact ca o masina de spalat, dar la o scara mult mai mare.
Cu ocazia acestei excursii private in Maramures, vei vedea, printre alte minunatii si celebrele porti sculptate in lemn, absolut spectaculoase, prin care cetatenii se intrec in maiestrie, mandrindu-se cu ele, dar si multe alte curiozitati.
2. Vizita la o piata de animale (depinde de zi)
Putini oameni au avut sansa sa viziteze un targ traditional de animale, pe care noi, cei din Romania, il numim iarmaroc si de aceea am considerat ca, mai ales, daca esti in excursie cu copiii, ai sansa sa le arati locul unde se vand animale domestice.
Cu putin noroc poti sa arati copiilor tai magarusi, cai, bivoli, catari, caini si alte animale domestice, pe care multi dintre noi nu le intalnesc asa usor.
Cei care fac excursii private in Maramures, de regula nu rateaza plimbare cu mocanita, acel tren cu aburi, pe care nu stim cata vreme il mai putem prinde, ca sa ne plimbam.
3. Cimitirul Vesel de la Sapanta
Ti-am spus ca vei avea surprize si aventura, dar vei avea si multa distractie cu ocazia acestei excursii private la Cimitirul Vesel de la Sapanta.
Dacii, poporul viteaz si intelept, din care noi ne tragem, care credea si se ruga la zeul Zamolxe, radeau la inmormantare si plangeau la nasterea copiilor.
Aici in Maramures exista urmele continuitatii, pentru ca avem un cimitir vesel la Sapanta, unic in lume.
Pe crucile si monumentele funerare, care sunt fiecare, ca niste capodopere in sine, gasesti versuri despre cel care se odihneste in acel mormant, care te fac sa razi cu lacrimi.
Vezi mai multe curiozitati si detalii despre Cimitirul Vesel si obiceiuri din Maramures.
4. Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului de la Sighetu Marmatiei
CLICK aici pentru mai multe curiozitati, pe care le intalnesti in aceasta excursie privata la Sighet
Ca sa stii de ce merita sa lupti oricat, ca sa impiedici instaurarea unui regim totalitar, vino sa-ti arat Muzeul Memorial al Victimelor Comunismului de la Sighetul Marmatiei si vei intelege, macar partial, cat de nociv poate sa fie un regim totalitar comunist si cate victime a putut sa faca intr-un timp atat de scurt.
In 1950, numai intr-o singura noapte au fost inchisi aici 100 de demnitari din intreaga tara, iar la cateva luni dupa, inca 50 de preoti au cazut victimele aceluiasi regim, de atunci locul fiind cunoscut si ca “Inchisoarea Ministrilor”.
In final, peste 50 de detinuti politici si-au gasit sfarsitul aici, de aceea este un loc cu o incarcatura deosebita, care te va face sa apreciezi libertatea de expresie si sa o aperi ca sa nu se ajunga niciodata la astfel de orori, nicaieri in lume.
5. Spectacol de muzica populara romaneasca din Maramures
Nimic nu se compara cu un spectacol de muzica populara din Maramures, in timp ce vei fi la o masa traditionala romaneasca, la care sa servesti, pe langa mancarurile bio, celebrele bauturi tari ale romanilor tzuica, palinca sau un pahar cu vin bun.
Cu siguranta vei reconsidera ceea ce stiai despre mancarea ecologica si despre traditii populare.
Inoptare la Vadu Izei intr-o casa de oaspeti cu cina si mic dejun din partea casei
ZIUA 6
1. Manastirea Barsana
Asa cum simti vesnicia legaturii cu pamantul, cand umbli descult prin iarba, tot asa vei simti legatura cu cerul si cu Dumnezeu, cand pasesti in curtea celei mai frumoase manastiri din lemn din Romania, Manastirea Barsana.
Daca pana acum ai vazut locuri minunate, pe care le-ai numit „gura de rai” sau poarta raiului, va trebui sa reconsideri oarecum asta, daca profiti acum de o excursie in Maramures/ Romania.
Te va cuceri atat peisajul de vis in care este amplasata, dar si povestea ei ce strabate istoria pana in zilele noastre.
Vezi detalii si curiozitati despre aceasta capodopera a ortodoxiei, de care te poti bucura cu ocazia acestei excursii private la Manastirea Barsana in Maramures
2. Pasul Tihuta/ Borgo Pass Road
Ca orice trecere din muntii romaniei, aflate intre doua regiuni, dar de data asta intre Transilvania si Bucovina, vei simti ca lasi ceva in urma, ca sa parcurgi o alta parte a aventurii.
Indiferent de anotimp, natura te va vraji, pentru ca si apropierea de cer intotdeauna te incarca de energie.
3. Manastirea Sucevita
Din orice vacanta in Romania in nordul moldovei, n-ar trebui sa lipseasca Manastirea Sucevita, care, ca si Manastirea Voronet se afla primele sub titlul: CELE MAI FRUMOASE MANASTIRI DIN ROMANIA si chiar din patrimoniul cultural si spiritual mondial.
Si chiar daca nu ai citit pana acum Biblia sau Cartea Cartilor, ei bine, vei avea ocazia sa o intelegi, doar parcurgand imaginile biblice si icoanele pictate pe zidurile exterioare si in interiorul Manastirii Sucevita.
Practic biserica fortificata a Manastirii Sucevita este ca o carte deschisa pentru toti cei care ii calca pragul si, numai dupa ce o vei vedea, vei intelege si de ce a fost inscrisa imediat pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.
Vezi si alte curiozitati despre care poate ca nu stiai, dar le vei descoperi cu ocazia acestei excursii private la Manastirea Sucevita in Bucovina, unde vezi si alte manastiri vechi si celebre pentru frumusetea lor.
4. Manastirea Moldovita
Ca sa simti energia cu care s-au rugat aici sute de mii de oameni si sute de calugari, de-a lungul timpului, merita sa continui aventura ta din Carpati si Balcani, catre una dintre cele mai vechi asezari monahale din Romania, construita in 1532, si sa ajungi in munti la Manastirea Moldovita.
Biserica fortificata, combina elemente de arta bizantina, gotica si moldoveneasca, insa este unica si ii uimeste pe vizitatori, in primul rand, prin pictura sa, care se afla atat in exterior, cat si in interiorul lacasului de cult.
Pentru alte curiozitati, pe care le descoperi cu ocazia acestei excursii private la manastiri si premiile pe care le-a primit aceasta manastire monument istoric, citeste mai departe, urmarind link-ul mov.
ZIUA 7
1. Manastirea Voronet
Despre alte curiozitati si recorduri ale acestor monumente istorice, pe care le descoperi in aceasta excursie privata la Manastirea Vorinet, acceseaza link-ul mov
Acum te poti mandri ca ai bifat pentru cartea ta de memorii, de departe cel mai cunoscut asezamant ortodox din Romania, de catre intreaga lume, care este Manastirea Voronet.
Supranumita si Capela Sixtina a Estului, atrage anual zeci de mii de turisti din toate colturile lumii, avand cel putin trei elemente unice in lume, pentru care merita excursia ta in Moldova si Bucovina.
Cel mai impresionant lucru la pictura bisericii, realizata atat in interior, cat si in exterior este in primul rand culoarea de fond de exceptie – celebrul albastru de Voronet – produsa pe baza unei retete ramasa secreta pana in ziua de azi, singurul lucru care se stie cert fiind acela ca are la baza mineralul azurit.
2. Manastirea HUMOR
Ca sa intelegi intr-un singur tur al Romaniei, cat de mult conteaza pentru un popor religia, e suficient sa privesti lacasurile de cult construite, dar si distruse de inamici, de-a lungul timpului, unele ascunse initial prin paduri, pentru a nu fi descoperite, iara altele sapate in stanca si aflate departe de ochii lumii, la inaltime considerabila.
Manastirea Humor, cu o vechime de aproximativ 500 de ani, este un exemplu de manastire fortificata, care s-a incapatanat sa reziste.
Dupa ce prima biserica ridicata aici pe la 1400 a fost distrusa, cea de-a doua, construita prin 1530, cu piatra de rau si avand ziduri extrem de groase, s-a dorit sa fie un lacas de cult, care sa reziste peste ani.
Mai multe curiozitati si recorduri ale monumentelor istorice din Nordul Moldovei, pe care le descoperi in aceasta excursie privata la Manastirea Humor, acceseaza link-ul mov
3. Cheile Bicazului (Bicaz Gorges)
Nimic nu poate fi mai frumos, decat sa mergi pe malul raurilor sau fluviilor, care si-au sapat drum printre muntii si padurile virgine din Romania.
Daca ajungi intr-o excursie privata impreuna cu noi in muntii Carpati si strabatem Cheile Bicazului cu masina, vei dori sa te opresti din suta in suta de metri sa tot privesti sau sa faci poze, pentru ca salbaticia cu care s-a pietrificat orice obiect mai dur cazut in rau, inclusiv bustenii cazuti in apa, creaza mici cascade de o frumusete ravasitoare.
ZIUA 8
1. Plimbare in centrul vechi Brasov
Vei avea timp liber pentru a absorbi atmosfera de neegalat intr-una din numeroasele cafenele fermecatoare din Brasov.
Seara, te vei bucura de o cina intr-una dintre cele mai bune restaurante din oras – o mare oportunitate de a gusta mancare traditionala din Transilvania.
Vezi alte curiozitati, pe care le poti atinge intr-un astfel de tur privat al orasului Brasov
2. Castelul BRAN/ Dracula
Pe noi romanii, ne distreaza ca 80% dintre sutele de mii de straini, care fac rezervari de tururi in Romania si vin de peste ocean si din toate colturile lumii, sa vada in primul rand Castelul lui Dracula sau, mai bine spus, Castelul Bran, pleaca de aici cu lectia corecta de istorie invatata si uita de fictiunea lui Bram Stoker.
Vei intelege, dupa ce vezi la fata locului, de ce se afla in topul celor mai scumpe cladiri din lume si de ce este un simbol al turismului romanesc si a devenit chiar cel mai vizitat obiectiv turistic din Romania.
Daca vrei sa vezi mai multe despre acest castel din povesti si vrei sa faci o rezervare de tur, da-ne de veste aici >>
3. Castelul Peles
Daca ti-ai propus sa ai ce povesti, cand ai sa-ti scrii memoriile sau sa te lauzi ca ai vazut cele mai frumoase castele din Europa, Castelul Peles sau resedinta de vara a regilor Romaniei, este, de departe, unul dintre cele mai importante obiective turistice din Romania, dar si din Europa in acelasi timp si vei descoperi de ce sunt asa sigur, cand spun asta.
In fiecare an mii de personalitati importante dar si sute de mii de turisti straini isi fac rezervari de tururi in Romania, doar pentru acest obiectiv, ca sa-i poata admira frumusetea si sa simta macar pentru cateva ore, ce inseamna sa traiesti ca un rege cu mult bun gust.
Ai sansa sa vezi „perla coroanei” din muntii Carpati, adica sa traiesti o experienta turistica de neuitat, intr-un castel monument istoric, construit timp de 41 de ani (1873-1914).
>> CLICK si vezi curiozitati, recorduri si detalii despre aceasta excursie privata la Castelul Peles
4. Manastirea Sinaia
Exact in cea mai frumoasa statiune montana, in locul in care multi regi si conducatori ai tarii veneau des sa se reculeaga, vizitand Manastirea Sinaia, ai sansa sa dai timpul inapoi si sa gusti din simplitatea si bogatia spirituala a ortodoxiei, exprimate estetic de exceptie in tot ce reprezinta acest lacas de cult.
Indata ce vei trece de poarta inalta, pentru ca este o manastire fortificata, vei patrunde intr-o liniste aparte, ca aceea a inaltului cerului, iar pacea interioara te va cuprinde si pe tine, ca pe noi toti, de cate ori ajungem acolo.
Asezamantul ortodox, cu o vechime de peste 300 de ani, supranumit si “Catedrala Carpatilor” datorita pozitionarii in cea mai frumoasa statiune montana din Romania intr-un peisaj mirific, a fost si prima constructie pe acest teritoriu, ctitorul fiind spatarul Mihai Cantacuzino, care a luat decizia ridicarii lacasului de cult in urma unui pelerinaj la Locurile Sfinte, numele manastirii amintind de Muntele Sinai.
CLICK pentru mai multe detalii despre aceasta excursie privata la Manastirea Sinaia
Harta turului / excursiei
Acest itinerariu este orientativ si poate suferi modificari pe parcurs, de aceea, va rugam sa considerati de referinta, ceea ce veti primi in oferta, dupa ce ati solicitat turul sau excursia respectiva.
Spunem asta, pentru ca, atat excursia la pesteri, cat si plimbarea pe Transfagarasan sunt accesibile numai anumite luni din an.
Tur privat 8 zile
Bran, Transilvania, Maramures, Moldova
Page Contents