Centrul Vechi al Sibiului si orasul in sine, chiar sunt cu adevarat unele dintre cele mai vizitate obiective turistice din Romania, pentru ca reusesc sa multumeasca aproape toate gusturile si orice turist pretentios.
Indiferent ca ai o fire mai romantica sau mai aventuroasa, vei gasi exact ceea ce ai nevoie, pentru a te simti bine si a te relaxa, uitand de grijile cotidiene si admirand frumosul din toate punctele de vedere.
Frumusetea cetatii Sibiului porneste de la curiozitatile si recordurile, pe care le gasesti aici, de la arhitectura cladirilor, de la alinierea strazilor, de la patrimoniul cultural si artistic si pana la cadrul natural din zona, pentru ca este inconjurat pe doua laturi de muntii Fagarasului si Lotrului.
De altfel, nu degeaba a fost desemnat, in 2007, Capitala Culturala Europeana si poate fi numit, fara sa gresim si Capitala Culturala a Romaniei. Este imposibil sa nu fi auzit de SIBFEST si Festivalul International de Teatru de la Sibiu.
Ca o recunoastere a acestui statut inca de demult, trebuie spus ca pe scenele din Sibiu au concertat Franz Liszt si Johann Strauss, nume de care este imposibil sa nu fi auzit.
Imagineaza-ti cum te vei simti intr-un labirint, cand te vei plimba pe stradutele inguste, intortocheate, strajuite de case mici, de cladiri impozante ori de turnuri de observatie, de ziduri groase de aparare.
Pe strazile Sibiului, fiecare milimetru are in spate sute de ani si multe povesti despre vremuri apuse, iar cand iesi brusc in Piata Mare, caci in Sibiu toate drumurile duc in Piata Mare, dai peste locul unde, candva, se facea negot, se tineau intalniri publice, se dadeau sentinte sau aveau loc executiile celor condamnati la moarte.
Daca alegi un tur privat de doua zile in Sibiu, poti avea ocazia sa te simti macar pentru o noapte rege. Conditia este sa te cazezi la cel mai vechi hotel din Romania – Imparatul romanilor din Sibiu, fondat prin 1555.
Altfel, in Centrul Vechi al Sibiului, poti sa alegi intre a gusta mancaruri traditionale romanesti si preparate vanatoresti, la cele mai bune restaurante din zona sau chiar celebrul salam de Sibiu, acest produs de lux sau a cumpara suveniruri, amintiri din Sibiu si a descoperi in acelasi timp, putin din istoria orasului.
Vei avea nenumarate surprize vizitand magazinele, cladirile si cele mai importante muzee din Sibiu, care nu sunt putine deloc: Casa Generalilor, Casa Albastra, unde in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, a fost sediul Gestapo-ului, Casa Hecht, care a gazduit primul oficiu postal din Transilvania, Casa Haler, Casa Lutsch, ridicata pentru oaspetii de seama ai orasului, Casa Calfelor, Turnul Sfatului, cel mai inalt turn al Sibiului etc..
Si, nu in ultimul rand, cu siguranta, cel mai frumos obiectiv turistic din Sibiu este totusi Palatul Brukenthal, cel mai vechi muzeu din Romania, unde odinioara rasunau glasurile nobilimii la petreceri si baluri, si unde poti admira operele unor artisti celebri precum Andreas Lapicida, Sebastian Hann, Johann Martin Stock, Frans Neuhauser.
Iar, daca, dupa plimbarea asta, mai poti merge pe jos, la final, nu uita sa testezi si legenda “Podului Minciunilor”, mai ales daca vrei sa afli un adevar in mod special.
Potrivit legendei, primul pod de fier construit in Romania, ar trebui sa se clatine daca cineva minte…
Candva, sub acest pod erau pedepsiti negustorii care isi inselau clientii.
Putem include excursia la Sibiu in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..