Scroll Top

Tur privat Alba Iulia – Intrebati-ne cum sa ajungeti acolo!

Alba-Iulia-Romania-private-trip-2-440x264
Excursie privata la alba iulia

Ai avut ocazia pana acum sa vezi vreodata o cetate fortificata de tip Vauben, considerata imposibil de cucerit si fiind realizata dupa modelul de stea in 7 colturi denumita asa dupa numele marelui inginer, militar si arhitect francez care a conceput-o?

Ei bine, daca vrei sa vezi ceva cu adevarat unic in turul castelelor din Romania, trebuie neaparat sa treci pe lista celor care merita sa fie vazute si cetatea fortificata Alba Iulia, cu trei sisteme de aparare, cu o arhitectura deosebita despre care vei dori sa povestesti si apropiatilor tai, o fortareata rara in toata Europa.

Importanta ei istorica este data si de faptul ca aici, in antichitate, a existat un castru roman Apulum si apoi, reconstruita, a devenit resedinta principilor Transilvaniei, iar mai tarziu – un simbol al unirii romanilor, deoarece la 1600 a devenit, sub domnitorul Mihai Viteazul, resedinta politica a celor trei tari romanesti care erau divizate Moldova, Transilvania si Tara Romaneasca.

In 1918, tot aici a avut loc Marea Adunare Nationala, care a legitimat unirea Transilvaniei cu Regatul Romaniei, istoria poporului roman fiind una destul de zbuciumata, stand sub semnul unei continue aparari.

Insa cand vei vedea frumusetea locurilor, dar si ospitalitatea oamenilor, vei intelege de ce tara noastra a fost atat de ravnita de toti.

Putem include excursia la Alba Iulia in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur privat Alba Iulia
Intrebati-ne cum sa ajungeti acolo!

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.