Scroll Top

Tur la satele din Bulgaria – Arbanasi Bulgaria -Tururi sofer

Bulgaria private Trip from Bucharest | Full day Guided trip

Private trip to arbanasi village bulgaria

Daca iti plac muzeele in aer liber si te afli intr-o excursie in Romania, si poti merge si intr-o excursie la Arbanasi Village din Bulgaria, la doi pasi de granita Romaniei, in partea de sud a tarii, atunci cu siguranta o sa te indragostesti de arhitectura cladirilor de acolo, in pofida faptului ca nu esti un expert in materie.

In momentul in care pasesti in acest sat, efectiv trebuie sa stai cu mana pe declansatorul aparatului foto, pentru ca fiecare casa-cetate de aici este o constructie unica, din piatra, cu ziduri groase si cu ferestre din lemn, de altfel, intregul sat fiind declarat rezervatie arhitecturala si inclus pe lista patrimoniului cultural mondial al UNESCO.

 Tavanele, usile, mobilierul si geamurile sunt impodobite cu gravari din lemn, iar peretii sunt decorati cu elemente din gips si pictate cu flori, o adevarata priveliste pitoreasca, motiv pentru care adesea aici nu se inghesuie doar turistii, ci si arhitecti, pictori, arheologi, istorici.

In Arbanasi Village exista 80 de case, dintre care 36 monumente de cultura nationala bulgara, dar si 5 biserici si 2 manastiri ridicate in apropiere, la sfarsitul secolului al XVI-lea, de asemenea, din piatra, impodobite in interior cu gravari din lemn si picturi frumoase.

Totodata, atmosfera medievala din satul Arbanasi este imbinata cu serviciile turistice moderne, pentru ca aici poti sa gusti din mancarurile traditionale bulgaresti, poti sa vezi si portul traditional bulgaresc, si, evident, sa alegi diverse suveniruri, amintiri din Bulgaria pentru cei de acasa.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-o excursie de minim 2-3 zile, ca sa te poti bucura de restul frumusetilor de pe acest traseu.

 

Tur la satele din Bulgaria
Arbanasi Bulgaria -Tururi sofer

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.