Scroll Top

Tur biserici fortificate – Transilvania, UNESCO, Biertan

Private Trip To The Fortified Church in Biertan

Private trip to the fortified church in biertan

Pe o lista cu cele mai importante obiective turistice din Romania de vizitat, trebuie trecuta neaparat Biserica Fortificata Biertan, una dintre primele asezari de sasi din Ardeal, astazi monument istoric trecut pe lista patrimoniului UNESCO, si nu pentru faptul ca zeci de turisti vin aici in fiecare an, ci pentru ca ajungand aici, vei avea ocazia sa vezi cel putin trei lucruri unice in Romania.

Dincolo de peisajul deosebit care inconjoara zona, dincolo de faptul ca este o localitate foarte veche din Romania, ce dateaza de prin 1224, Biserica Fortificata din Biertan impresioneaza in primul rand prin modul de asezare, lacasul de cult fiind ridicat, la inaltime, in centrul localitatii, inconjurat de trei ziduri si 7 bastioane.

O alta piesa de rezistenta a Bisericii din Biertan, care te va lasa cu gura cascata, este usa sacristiei, care, desi construita in 1515, din stejar masiv, este unica si sofisticata prin sistemul de inchidere in 19 puncte de jur imprejur. Pentru a actiona sistemul era necesara utilizarea unei chei pentru 4 din cele 19 incuietori si o manivela pentru celelalte, lucru de care s-au mirat si parizienii.

In 1910, usa aceasta a fost dusa la expozitia mondiala de la Paris unde a fost premiata, iar unii spun ca ar fi prima yala din lume.

De asemenea, tot la acest obiectiv turistic din Romania vei avea ocazia sa afli despre o metoda inedita de a impiedica divorturile, utilizata in Biertan cu un succes maxim, astfel incat in 300 de ani s-a inregistrat un singur divort.

E vorba despre “inchisoarea matrimoniala”, o cladire din interiorul ansamblului fortificat unde erau inchisi, intr-o camera mica, cu un singur pat, o singura masa, un scaun, o lingura, paine si apa, sotii pana renuntau la ideea divortului.

Cu siguranta, acesta va fi un subiect care va starni cel putin zambetele celor cu care vei discuta, prieteni, rude sau colegi de serviciu si, mai mult ca sigur, vor dori sa vada macar o fotografie cu aceasta, pana vor veni chiar ei intr-o vacanta in Romania.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-un tur privat de 3-4 zile, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Romania sau un tur al bisericilor fortificate…

 

Tur biserici fortificate
Transilvania, UNESCO, Biertan

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.