Scroll Top

Tur la Fortareata lui Dracula – Cetatea Poienari, 1480 scari

Poenari Castle Dracula - private trip to Poienari Romania
Excursie privata la castelul poenari romania

Daca ar fi sa alcatuim turul castelelor din Romania, pentru fanii legendei lui Dracula si pentru amatorii de aventura, cu siguranta nu ar trebui sa lipseasca de pe lista curiosilor si Castelul Poenari / Cetatea Poenari.

Nu de alta, dar urcand cele 1480 de trepte pentru a ajunge la cetatea Poenari – important obiectiv turistic din Romania – poti sa spui, fara sa gresesti, ca te afli pe urmele lui Dracula…

Sigur ca s-ar putea sa te sperie la inceput cifra impresionanta de trepte care trebuie urcate, asa cum spuneau multi dintre turistii nostri, insa cu fiecare treapta urcata vei putea sa simti cerul mai aproape, dar si sa te bucuri de privelistile frumoase ale vaii Argesului, asa cum se bucura Dracula (Vlad Tepes), cand stapanea cetatea si, in acelasi timp, sa descoperi pas cu pas adevarata istorie a lui si a locului.

Pentru ca trebuie spus ca, in realitate, Dracula este doar un personaj fictiv, dintr-o carte cu acelasi nume a scriitorului irlandez Bram Stoker, care a fost inspirat in romanul sau de domnitorul roman Vlad Tepes, descris in anumite cronici drept un tiran sangeros, iar cetatea de aici a fost construita tocmai de acest domnitor, ca fortareata impotriva otomanilor, fiind o resedinta secundara.

Potrivit legendei cetatii Poenari, Vlad Tepes fiind urmarit de turci s-a refugiat in aceasta cetate, dar dupa ce a potcovit caii cu potcoavele invers, cu fata in spate, pentru a-si deruta dusmanii.

Azi nu au ramas decat ruine ale cetatii de odinioara, cu 5 turnuri de observatie, ridicata pe varf de munte, dar chiar daca nu impresioneaza prin obiecte de arta si sali de tron deosebite, cu siguranta vei ramane uimit cand vei vedea zidurile de 2-3 metri grosime, dar mai ales inaltimea la care a fost construita si pe buna dreptate te vei intreba, cum au fost urcate pietrele de rau pana acolo sus, in conditiile in care tu fara bagaj de abia ai reusit sa urci…

Cu certitudine vei ramane cu amintiri spectaculoase despre Romania, nu doar cu fotografii sau cu multe lectii de istorie invatate, la care multi vor ramane cu gura cascata, cand le vei povesti sau le vei arata pozele, dar, cel mai important este, ca vei intelege ca si tu ai fi aparat cu pretul vietii asemenea frumuseti si bogatii.

Acest obiectiv turistic poate fi inclus intr-un tur privat de 1- 2-3 zile sau mai multe, ca sa te poti bucura cu adevarat de excursia ta in Romania sau un tur al castelelor si al oraselor medievale…

Tur la Fortareata lui Dracula
Cetatea Poienari, 1480 scari

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.