Scroll Top

Tur privat in Maramures – Manastirea Barsana din Maramures

Private Trip To Maramures Barsana Monastery
Excursie privata in maramures la manastirea barsana

Asa cum simti vesnicia legaturii cu pamantul, cand umbli descult prin iarba, tot asa vei simti legatura cu cerul si cu Dumnezeu, cand pasesti in curtea celei mai frumoase manastiri din lemn din Romania, Manastirea Barsana.

Daca pana acum ai vazut locuri minunate, pe care le-ai numit „gura de rai” sau poarta raiului, va trebui sa reconsideri oarecum asta, daca profiti acum de o excursie in Maramures/ Romania.

Te va cuceri atat peisajul de vis in care este amplasata, dar si povestea ei ce strabate istoria pana in zilele noastre.

Atestata documentar inca din 1390, manastirea Barsana a fost distrusa in 1791, iar calugarii au fost alungati.

Insa ea a continuat sa existe in constiinta poporului, asa incat, dupa 1989, cu mari eforturi, oamenii din zona au reusit sa o ridice din cenusa, spre slava lui Dumnezeu, ba chiar sa o faca mai frumoasa ca inainte, o adevarata “poarta catre cer”, asa cum sta scris si la intrarea pe sub turnul-clopotnita.

Pasind sub arcada turnului vei simti ca intr-adevar te afli la poarta cerului, iar biserica din lemn, cu inaltimea ei de 57 de metri, impunge efectiv cu crucea cerul de unde coboara catre toti cei prezenti acolo binecuvantari ce-ti vor umple inima de bucurie si te vor energiza.

Putem include Manastirea Barsana in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur privat in Maramures
Manastirea Barsana din Maramures

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.