Scroll Top

Tur privat la Sinaia: 1.Castelul Peles, 2.Manastirea Sinaia

Tur privat la Sinaia

Tur privat la Sinaia

Daca vrei sa uiti pentru o vreme, de unde ai plecat si sa uiti de timp, orice Tur privat la Sinaia, pe care vrei sa le traiesti, ar trebui sa cuprinda in lista de obiective turistice speciale. Se merita sa fie vizitate si Manastirea Sinaia, din localitatea cu acelasi nume, care se afla la o distanta de numai 500 de metri de Castelul Peles. Ambele atractii turistice sunt destul de aproape de Bucuresti.

Asezamantul ortodox, cu o vechime de peste 300 de ani, supranumit si “Catedrala Carpatilor” este cea mai frumoasa statiune montana din Romania intr-un peisaj mirific. A fost si prima constructie pe acest teritoriu, ctitorul fiind spatarul Mihai Cantacuzino, care a luat decizia ridicarii lacasului de cult in urma unui pelerinaj la Locurile Sfinte, numele manastirii amintind de Muntele Sinai.

Tur privat la sinaia - manastirea sinaia, castelul peles

Castelul Peles

Castelul Peleș a fost construit la inițiativa primului Rege al României, Carol I, în afara perimetrului comunei Podul Neagului, localitate cu o suprafață de 24 de km în anul 1874, an în care, din inițiativa suveranului, comuna primește numele de Sinaia.

Construită ca reședință de vară a regilor României, clădirea se află, în prezent, în proprietatea Familiei Regale a României și adăpostește Muzeul Național Peleș. Botezat si “Perla Carpaților”, castelul este un martor al trecutului regal pe care îl are Sinaia, cea mai iubită stațiune montană de pe Valea Prahovei.

Castelul Peles este considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, si primul electrificat in intregime de pe continent. Uzina electrica proprie era amplasata pe malul paraului Peles.

Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante și vizitate obiective turistice din România prin acest Tur privat la Sinaia. Este deseori în topurile celor mai frumoase castele din Europa și chiar din lume.

Din nou Romania in Cartea Recordurilor

Pentru ca a fost una dintre cele mai importante manastiri din Romania, aflata si pe lista monumentelor istorice romanesti, trebuie mentionat faptul ca a fost primul lacas de cult electrificat din tara.

Orice vizitator, care va pasi pragul manastirii va face cunostinta nu doar cu cei 300 de ani de istorie romaneasca, ci si cu un adevarat muzeu de arta si spiritualitate romaneasca, unde se afla prima Biblie (cartea sfanta a crestinismului) tradusa si tiparita in romana la Bucuresti in 1688, dar si o colectie impresionanta de icoane.

Sigur ca, daca obisnuiesti sa calatoresti prin lume, s-ar putea sa fii tentat sa compari cele mai mari biserici ortodoxe romanesti cu cine stie ce catedrale europene.

Manastirea Sinaia

Manastirile si bisericile romanesti nu-si vor propune grandoarea marilor catedrale europene cum ar fi, de pilda, Sagrada Familia, din Barcelona, Notre Dame din Paris sau altele, insa pasind in prima bisericuta de la Sinaia, construita astfel incat sa adaposteasca doar 12 calugari, vei simti o caldura speciala, nascuta, parca, din intimitatea acestora cu Creatorul.

Intre zidurile groase, care nu lasa sa patrunda niciun sunet din afara, cu siguranta inima iti va bate intr-un alt ritm si precis vei simti ca timpul sta in loc si sfintii de pe pereti ti se adreseaza cumva…

Astfel vei intelege, de ce adesea regii Romaniei, dar si alte personalitati ale lumii culturale si politice din tara veneau sa se linisteasca aici si sa se reculeaga pentru a reveni pe scena vietii cu mai multa energie.

„Lucrurile cele mai bune şi mai frumoase nu pot fi vazute şi nici macar atinse. Ele trebuie simţite cu inima”, a spus Hellen Keller, iar tu poti avea ocazia sa constati daca e asa sau nu.

Putem include Tur privat la Sinaia, ori doar la Manastirea Sinaia sau doar la Castelul Peles in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale.

Pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

Tur privat la Sinaia
Manastirea Sinaia, Castelul Peles

Related Posts

Nicolas Experience Tours
0
Nicolas Experience Tours
Nicolas Experience Tours
Privacy Preferences
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.