#12 Octavian Goga Blv, Bucharest

Excursie privata la Manastirea Sucevita

Excursie privata la Manastirea Sucevita

Din orice vacanta in Romania in nordul Moldovei, n-ar trebui sa lipseasca Manastirea Sucevita, care, ca si Manastirea Voronet se afla primele sub titlul: CELE MAI FRUMOASE MANASTIRI DIN ROMANIA si chiar din patrimoniul cultural si spiritual mondial.

Si chiar daca nu ai citit pana acum Biblia sau Cartea Cartilor, ei bine, vei avea ocazia sa o intelegi, doar din imaginile biblice si icoanele pictate in exteriorul si in interiorul Manastirii Sucevita.

Practic biserica fortificata a Manastirii Sucevita este ca o carte deschisa pentru toti cei care ii calca pragul si, numai dupa ce o vei vedea, vei intelege si de ce a fost inscrisa imediat pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

Altfel spus, manastirea Sucevita dateaza din 1582, cu o arhitectura unica, ce combina stilurile bizantin, gotic si de arta moldoveneasca, iar la baza ridicarii ei sta o legenda frumoasa, care te va impresiona si pe care cu siguranta vei dori sa o impartasesti si prietenilor tai.

E vorba despre o femeie, care pentru a-si rascumpara pacatele, a carat, timp de 30 de ani, cu carul ei tras de bivoli, piatra necesara constructiei manastirii.
Asta demonstreaza ca, aproape intotdeauna, jertfa poate crea frumusete si nemurire.

Putem include Manastirea Sucevita in program in multiple forme de rezervare tururi la manastiri sau in centre medievale, dar pentru asta trebuie doar sa ne spui cand si cum ti-ai programat vacanta, tocmai ca sa iti putem sugera si suprapunerea cu diverse evenimente, care au loc frecvent, cum ar fi concerte, festivaluri, piese de teatru, targuri si expozitii itinerante, reduceri de sezon, etc..

POSTĂRI ASEMĂNATOARE

Nicolas Experience Tours